Στον παράδεισο των κυριών

Εκδότης:
Στερέωμα
Έτος:
2016
ISBN:
9789608061484
Σελίδες:
608
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στον παράδεισο των κυριών
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Στον παράδεισο των κυριών
Οι Εκδόσεις Στερέωμα συνεχίζουν με αίσθημα συνέπειας προς τους αναγνώστες την σειρά που ονομάζεται "Κλασικοί και Σύγχρονοι", παρουσιάζοντας το μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά "Στον παράδεισο των κυριών".
Όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, το αριστούργημα του Εμίλ Ζολά είναι ένα από τα κύρια έργα της σειράς Les Rougon-Macquart, ένας από τους θεμέλιους λίθους του νατουραλιστικού μυθιστορήματος, όπου η ίντριγκα γεννιέται σε ένα ντεκόρ και ένα περιβάλλον απόλυτα καταγεγραμμένα. Η πρόθεση του Ζολά ήταν να απεικονίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την κοινωνική άνοδο μιας οικογένειας και το βιβλίο αποτελεί το χρονικό της ανέλιξης μιας ταπεινής αλλά φιλόδοξης γυναίκας στο χώρο του εμπορίου. Για να το επιτύχει, ο συγγραφέας συσσωρεύει κολοσσιαίο όγκο πληροφοριών και περιπλανιέται στα πολυκαταστήματα, γεγονός που του επιτρέπει να αποδώσει πιστά την ατμόσφαιρα που αναδύεται μέσα από απολαυστικές περιγραφές.

Το μυθιστόρημα "Στον παράδεισο των κυριών", γραμμένο το 1883, στον κολοφώνα της συγγραφικής επιτυχίας του Ζολά, πραγματεύεται τον ανταγωνισμό, την κατάκτηση και τον θρίαμβο του εμπορίου των "νεωτερισμών", που εγκαινίασαν με την εμφάνιση τους τα πολυκαταστήματα του Παρισιού, εις βάρος βεβαίως του μικρο-εμπορίου· μιλά για την παντοδυναμία του χρήματος αλλά και του έρωτα, για την αναπόδραστη πρόοδο που ισοπέδωσε και σκότωσε όμως ένα κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας, αυτό των μικρο-εμπόρων, το οποίο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον τρόπο σκέψης των καιρών και να αντιληφθεί την λειτουργία των νέων εμπορικών κανόνων.
Τίτλος βιβλίου:Στον παράδεισο των κυριών
Τίτλος πρωτότυπου:Au bonheur des dames
Εκδότης:Στερέωμα
Συντελεστές βιβλίου:Zola, Émile, 1840-1902 (Συγγραφέας)
Μποτουροπούλου Ιφιγένεια (Μεταφραστής)
ISBN:9789608061484
Σειρά εκδότη:Κλασικοί και Σύγχρονοι
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2016
Σημείωση:Πρόλογος: Christophe Chantepy. Επίμετρο: Jeanne Gaillard. Χρονολόγιο: Ιφιγένεια Μποτουροπούλου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες