Προσωποκεντρική θεραπεία

Η focusing-βιωματική προσέγγιση
Εκδότης:
Ελληνικό Κέντρο Focusing
Έτος:
2016
ISBN:
9786188255609
Σελίδες:
332
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προσωποκεντρική θεραπεία
Τιμή εκδότη:€24,90
Η τιμή μας: €22,41
στο καλάθι
Προσωποκεντρική θεραπεία
"To βιβλίο είναι ένα "κατόρθωμα". Ο Campbell Purton ξεδιπλώνει τη μεγάλη εμπειρία του ως θεραπευτή, φιλοσόφου και εκπαιδευτή προσφέροντας μια τεκμηριωμένη και ελαφρά ριζοσπαστική μελέτη της εξέλιξης της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας μέσα από την οπτική του Eugene Gendlin, δημιουργού του Focusing, που από όλους τους πρώτους συνεργάτες του Carl Rogers είναι εκείνος του οποίου το έργο άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή και αποτέλεσε πρόκληση. Ο Gendlin αναδύεται μέσα από αυτές τις σελίδες ως μια προσωπικότητα τεράστιου αναστήματος, του οποίου η συνεισφορά μπορεί να εμπλουτίσει την πρακτική όλων των θεραπευτικών προσεγγίσεων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξίσου πνευματική και πρακτική ενθάρρυνση σε όλους αυτούς που αναζητούν να καλλιεργήσουν τις δημιουργικές και πνευματικές αναζητήσεις αντρών και γυναικών της σύγχρονης εποχής. Το βιβλίο έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα: ότι είναι πολύ όμορφα γραμμένο".

Brian Thorne, Επίτιμος Καθηγητής Συμβουλευτικής,
Πανεπιστήμιο East Anglia και συνιδρυτής του Norwich Center


Από το ξεκίνημά της, στη δεκαετία του '50, η προσωποκεντρική προσέγγιση της ψυχοθε-ραπείας υπήρξε αντικείμενο μεγάλης εξέλιξης και μεγάλης αντιπαράθεσης.
Η προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία παρουσιάζει τη δουλειά του Eugene Gendlin, στενού συνεργάτη του Carl Rogers. Είναι το πρώτο βιβλίο που δείχνει πως ο Gendlin, κυρίως γνωστός για τα γραπτά του σχετικά με το Focusing, έχει τα τελευταία σαράντα χρόνια αναπτύξει μια πρωτότυπη και συναρπαστική οπτική πάνω στην προσωποκεντρική θεωρία. Ο Campbell Purton μάς δείχνει με λεπτομερή τρόπο πώς το έργο του Gendlin σχετίζεται με τους πιο συνήθεις τρόπους σκέψης για την προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία και πώς διαφωτίζει αρκετές από τις τρέχουσες αντιπαραθέσεις στον χώρο αυτό. Συζητά τόσο τους θεωρητικούς νεωτερισμούς, όσο και τις διαφορές που μπορούν να επιφέρουν στην κλινική πρακτική.
Το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους τους σπουδαστές και τους επαγγελματίες της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας, αλλά άπτεται επίσης του ενδιαφέροντος θεραπευτών που χρησιμοποιούν άλλες θεραπευτικές μεθόδους, αφού η δουλειά του Gendlin καταδεικνύει ότι οι βασικές αρχές της προσωποκεντρικής προσέγγισης σχετίζονται με οποιαδήποτε μορφή ψυχοθεραπείας.
Τίτλος βιβλίου:Προσωποκεντρική θεραπεία
Υπότιτλος βιβλίου:Η focusing-βιωματική προσέγγιση
Εκδότης:Ελληνικό Κέντρο Focusing
Συντελεστές βιβλίου:Purton, Campbell (Συγγραφέας)
Μπανιώκος, Γιώργος (Μεταφραστής)
Καραλή, Άννα (Επιμελητής)
Ζαρογιάννης, Παύλος (Επιμελητής)
ISBN:9786188255609
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2016
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες