Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού (τ.6)

Κοινωνικά δίκτυα και σχολική μονάδα: Γέφυρες και νοήματα
Εκδότης:
Διάδραση
Έτος:
2013
ISBN:
9789609541961
Σελίδες:
306
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού (τ.6)
Η σημασία της κοινωνικής δικτύωσης για τη σχολική μονάδα προκύπτει από την ανάδειξη του ευρέος φάσματος ισχυρών και επίκαιρων σχέσεων που αναπτύσσει: σχέσεις με την κοινωνία, με τις διαδικασίες της σκέψης και της μάθησης, με τη λειτουργία των πόλεων, των οργανισμών και των επιχειρήσεων, σχέσεις μεταξύ των γενεών, μεταξύ των φύλων, μεταξύ των πολιτισμών, με την τεχνολογία, σχέσεις με τον εαυτό και με τους άλλους.
Ο 6ος συλλογικός τόμος στη σειρά ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ περιλαμβάνει δεκαπέντε κείμενα καθηγητών και ερευνητών, θεωρητικές και ερευνητικές εργασίες σε θεματικές οι οποίες αναπτύσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων" του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.), στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.
Η σχέση της σχολικής μονάδας με το ψηφιακό δικτυακό περιβάλλον είναι σχέση συστημική και πολύπλοκη που συχνά οδηγεί στη σύγχυση ορίων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους και τις κοινωνικές δομές. Μοιάζει με την πολύπλοκη σχέση που διαμορφώνουν η εταιρική επιχειρηματικότητα με την εδαφική συνοχή και η οικονομική διακυβέρνηση με την πολιτική δημοκρατία.
Τα κείμενα συνδέουν την ανάλυση αυτών των σχέσεων με τη συνθετική προσέγγιση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού και ιχνηλατούν τη δυνατότητα κατασκευής μιας γέφυρας νοημάτων και αλληλεπιδράσεων μεταξύ της μάθησης, στο περιβάλλον της σχολικής μονάδας και της περιπλάνησης στο δικτυακό περιβάλλον.
Τίτλος βιβλίου:Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού
Υπότιτλος βιβλίου:Κοινωνικά δίκτυα και σχολική μονάδα: Γέφυρες και νοήματα
Εκδότης:Διάδραση
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789609541961
Σειρά εκδότη:Θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Σημείωση:Δίγλωσση έκδοση (Ελληνικά - Αγγλικά)
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες