Η φύση και οι Έλληνες. Επιστήμη και ανθρωπισμός

Εκδότης:
Ροπή
Έτος:
2016
ISBN:
9786188200982
Σελίδες:
191
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η φύση και οι Έλληνες. Επιστήμη και ανθρωπισμός
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Η φύση και οι Έλληνες. Επιστήμη και ανθρωπισμός
Ο Νομπελίστας φυσικός Έρβιν Σρέντιγκερ, υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες του 20ού αιώνα. Οι διαλέξεις του στην ιστορία και την φιλοσοφία των επιστημών αποτελούν κλασσικά κείμενα που αντικατοπτρίζουν το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον που ο ίδιος ανέπτυξε για την ιστορία και την φιλοσοφία των επιστημών.

Τα κείμενα "Η φύση και οι έλληνες" και "Επιστήμη και ανθρωπισμός", στηριγμένα σε δυο από τις σημαντικότερες διαλέξεις του μεγάλου φυσικού περιέχονται σε αυτό το βιβλίο.

Το πρώτο κείμενο δίνει με μια εκτενή παρουσίαση των επιτευγμάτων της φυσικής στην διάρκεια του 20ού αιώνα και της επιστημονικής προόδου που σημειώθηκε. Ο Σρέντιγκερ ανιχνεύει τις απαρχές της σύγχρονης επιστημονικής μεθόδου πίσω στις απαρχές της Δυτικής φιλοσοφικής σκέψης.
Το δεύτερο κείμενο, "Επιστήμη και ανθρωπισμός" επιχειρεί να απαντήσει σε ορισμένες από τις πιο θεμελιώδεις ερωτήσεις του 20ού αιώνα που παραμένουν επίκαιρες μέχρι σήμερα: Ποια είναι η αξία της επιστημονικής προόδου; Ποιο το όφελος από την έρευνα γύρω από θεμελιώδη ερωτήματα; Πως τα επιτεύγματα της επιστημονικής προόδου επηρεάζουν και προκαλούν την σχέση μεταξύ υλισμού και πνευματικότητας;

Ο πρόλογος του Ρότζερ Πενροζ θέτει τα ερωτήματα αυτά στη σημερινή διάσταση και μας δείχνει πως η αναζήτηση απαντήσεων παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.
Τίτλος βιβλίου:Η φύση και οι Έλληνες. Επιστήμη και ανθρωπισμός
Τίτλος πρωτότυπου:The Greeks and the Nature - Science and Humanism
Εκδότης:Ροπή
Συντελεστές βιβλίου:Schrödinger, Erwin, 1887-1961 (Συγγραφέας)
Μπάτσιου, Δήμητρα-Ευδοξία (Μεταφραστής)
Παπαδοπούλου, Ευθυμία (Μεταφραστής)
ISBN:9786188200982
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Σημείωση:Πρόλογος: Roger Penrose
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες