Από την Καλυδώνα στο Εγνατία

Τέσσερα κείμενα για το λιμάνι των Πατρών
Εκδότης:
Το Δόντι
Έτος:
2015
ISBN:
9789609772358
Σελίδες:
140
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από την Καλυδώνα στο Εγνατία
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Από την Καλυδώνα στο Εγνατία
Το λιμάνι της Πάτρας είναι στενά δεμένο με την πόλη από τα ρωμαϊκά χρόνια μέχρι σήμερα. Παρακολουθεί την εξέλιξή της, προκαλεί αλλαγές στην οικονομία και το χαρακτήρα της, γίνεται επίκεντρο της καθημερινότητας των κατοίκων της και στοιχείο του διαχρονικού της μύθου.

Ο Λεωνίδας Σωτηρόπουλος, επί δεκαετίες μελετητής του λιμανιού έχοντας για χρόνια και επαγγελματική σχέση μαζί του, δημοσιεύει στο νέο του βιβλίο καινούργια στοιχεία και πληροφορίες, που άπτονται τόσο λεπτομερειών -όπως το τηλεγράφημα στο εξώφυλλο που απεικονίζει κρυπτογραφημένη επικοινωνία για το εμπόριο σταφίδας- όσο και γενικών θεωρήσεων, όπως η άποψη ότι η Πάτρα μπορεί να θεωρηθεί ως πόλη - λιμάνι.

Παρουσιάζει μία συνοπτική γενική θεώρηση της ιστορίας του λιμανιού κατά τους δύο τελευταίους αιώνες, επιχειρεί ένα συσχετισμό των εμπορικών και λιμενικών διεργασιών του λιμανιού με τη ζωή και ανάπτυξη της πόλης την ίδια περίοδο, ενώ εξετάζει μέσα από ντοκουμέντα και μαρτυρίες την επί μισό και πλέον αιώνα σύνδεση της Πάτρας με την Αιτωλοακαρνανία (Κρυνοέρι) μέσω του πλοίου "Καλυδώνα" με το οποίο επιτυγχάνονταν και η σιδηροδρομική σύνδεση των δύο περιοχών. Τέλος αναφέρεται με λεπτομερή στοιχεία στην επιβατική και εμπορική σύνδεση της Πάτρας με την Ιταλία μέσω οχηματαγωγών πλοίων.
Τίτλος βιβλίου:Από την Καλυδώνα στο Εγνατία
Υπότιτλος βιβλίου:Τέσσερα κείμενα για το λιμάνι των Πατρών
Εκδότης:Το Δόντι
Συντελεστές βιβλίου:Σωτηρόπουλος, Λεωνίδας (Συγγραφέας)
ISBN:9789609772358
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εμπόριο, Μεταφορές, Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες