Προσανατολισμοί
Η Λαογραφία εδραιώθηκε ως επιστήμη έχοντας σαφώς εθνικό προσανατολισμό. Σήμερα, όμως, οι λαογράφοι έχουν οδηγηθεί σε αναθεώρηση των προσεγγίσεών τους και σε επαναπροσδιορισμό τόσο του θεωρητικού τους πλαισίου όσο και των μεθοδολογικών τους επιλογών.
Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας ενσωματώνει τις σύγχρονες τάσεις, παρουσιάζοντας τη Λαογραφία ως μια κοινωνική επιστήμη που σέβεται το παρελθόν της, αλλά πορεύεται πια στους δρόμους του σήμερα.
Το βιβλίο:
- Είναι ένα χρήσιμο διδακτικό και επιστημολογικό εργαλείο.
- Καλύπτει μεγάλο εύρος επιστημονικών ενδιαφερόντων.
- Διακρίνεται για την επιστημονική εγκυρότητά του.
- Ανοίγει νέους δρόμους σε μια "παραδοσιακή" επιστήμη.
- Ως εισαγωγικό εγχειρίδιο, προσφέρεται και στον μη ειδικό αναγνώστη.
Τίτλος βιβλίου: | Προσανατολισμοί |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Μια κριτική εισαγωγή στη λαογραφία |
---|
Εκδότης: | Κριτική |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Νιτσιάκος, Βασίλης Γ. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789602185773 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Επιστημονική Βιβλιοθήκη | Σελίδες: | 208 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Μάιος 2008 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός |

Παπαδάκη Αλκυόνη
Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία, διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της. Μέσα στις σελίδες των βιβλίων της αναλύει, συνθέτει, αγωνίζεται, δημιουργεί, διακινδυνεύει και διδάσκει ήθος, σε μια δύσκολη εποχή που αναζητεί οδηγούς και πρότυπα ζωής.