Τριάντα χρόνια ελληνικής ιστορίας

Μια προσωπική αναδρομή
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789601666013
Σελίδες:
73
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τριάντα χρόνια ελληνικής ιστορίας
Τιμή εκδότη:€5,00
Η τιμή μας: €4,50
στο καλάθι
Τριάντα χρόνια ελληνικής ιστορίας
"[...] Λόγω της τρομερής κρίσης που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, σκέφτομαι -όπως, υποθέτω, και πολλοί άλλοι άνθρωποι- τι συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες και αναρωτιέμαι πώς και κατά πόσον οι επιλογές και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν οδήγησαν στο παρόν αδιέξοδο. Όσο πιο πίσω πηγαίνω στο παρελθόν, φτάνοντας σ' εκείνο το χρονικό σημείο όπου άρχισα για πρώτη φορά να ενδιαφέρομαι σοβαρά για την Ελλάδα, τόσο λιγότερο προβλέψιμο γίνεται το όλο πράγμα, τόσο λιγότερο επαρκή φαίνονται πολλά από τα κλισέ για τις ρίζες της κρίσης. Κι όμως, όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο μπορώ κι εγώ να διακρίνω τώρα πώς από νωρίς κάποια σπέρματα της κρίσης της ευρωζώνης εμφανίζονταν διάσπαρτα παντού γύρω μας".
Mαρκ Mαζάουερ

"[...] Πιστεύω ότι στη "Σκοτεινή Ήπειρο" συνοψίζεται κατά τον καλύτερο τρόπο όλη η προβληματική που χαρακτηρίζει τη δουλειά του Mαζάουερ. Πρόκειται για ένα έργο που αφήνει πίσω του τα στερεότυπα, δε θεωρεί τίποτε δεδομένο και δεν είναι προϊόν κάποιων αυστηρών κανόνων της ιστορικής μηχανικής. Επίσης πρόκειται για ένα έργο που δεν υπακούει σε οποιονδήποτε κανόνα πολιτικής σκοπιμότητας, παρά το γεγονός ότι είναι εξόχως πολιτικό".
Κώστας Κωστής


Τα κείμενα του τόμου αυτού εκφωνήθηκαν την 3η Ιουνίου 2015 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την τελετή αναγόρευσης του Mark Mazower ως επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τίτλος βιβλίου:Τριάντα χρόνια ελληνικής ιστορίας
Υπότιτλος βιβλίου:Μια προσωπική αναδρομή
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Mazower, Mark, 1958- (Συγγραφέας)
Τριανταφύλλου Σώτη (Μεταφραστής)
ISBN:9789601666013
Σειρά εκδότη:Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Σημείωση:Εισαγωγή: Κώστας Κωστής
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες