Μικρο-φιλο-σοφίες

Εκδότης:
Εκδόσεις Φυλάτος
Έτος:
2015
ISBN:
9786185163723
Σελίδες:
82
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μικρο-φιλο-σοφίες
Τιμή εκδότη:€14,42
Η τιμή μας: €12,98
Μικρο-φιλο-σοφίες
Οι ιστορίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο απευθύνονται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν βοήθημα για νηπιαγωγούς, δασκάλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εμψυχωτές που εργάζονται με παιδιά αυτών των ηλικιών.
Η θεματολογία των ιστοριών συνδέεται με τους βασικούς άξονες της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού, η ικανότητα οριοθέτησης, οι δεξιότητες διεκδίκησης, η διαχείριση των συγκρούσεων, η αποδοχή του "άλλου", η ανάπτυξη και καλλιέργεια της φιλίας ανάμεσα στα παιδιά, οι φόβοι των παιδιών καθώς και η οργάνωση της μελέτης και του ελεύθερου χρόνου, είναι τα θέματα που θίγονται και διαπραγματεύονται μέσα από την εξέλιξη των ιστοριών.
Συμπληρωματικά, με την κάθε ιστορία, προτείνονται ομαδικές δραστηριότητες οι οποίες αναδεικνύουν το κεντρικό νόημά της, έτσι ώστε να καταστεί, εκτός από νοητική διεργασία και μια βιωματική εμπειρία για τα παιδιά. Επίσης, με τον ειδικό σε ρόλο αφηγητή, μπορούν εύκολα να δραματοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως θεατρικά δρώμενα.
Τέλος, κάθε ιστορία, προσφέρεται για πραγματολογική επεξεργασία η οποία μπορεί να συνδεθεί διαθεματικά, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, με μαθήματα όπως Μελέτη Περιβάλλοντος, Γλώσσα, (αφηγηματικός - περιγραφικός λόγος, ανάπτυξη λεξιλογίου), Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή.
Το ύφος της γραφής, ο ανθρωπομορφισμός και ο ποιητικόμορφος λόγος, καθιστούν ευχάριστη την ανάγνωση, ενώ οι ιστορίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τα παιδιά.
Τίτλος βιβλίου:Μικρο-φιλο-σοφίες
Εκδότης:Εκδόσεις Φυλάτος
Συντελεστές βιβλίου:Βουλγαρίδου, Μαρία (Συγγραφέας)
ISBN:9786185163723
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες