Δαβίδ και Γολιάθ

Αουτσάιντερ, απροσάρμοστοι και η τέχνη να πολεμάς γίγαντες
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2015
ISBN:
9789604616794
Σελίδες:
336
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δαβίδ και Γολιάθ
Τιμή εκδότη:€13,90
Η τιμή μας: €12,51
στο καλάθι
Δαβίδ και Γολιάθ
Πριν από 3.000 χρόνια, στην αρχαία Παλαιστίνη, ένας μικρός βοσκός κατατρόπωσε έναν τρομερό πολεμιστή χωρίς κανένα όπλο πέρα από μια πέτρα και μια σφεντόνα.

Από τότε, ο Δαβίδ και ο Γολιάθ συμβολίζουν κάθε μάχη ανάμεσα σ' ένα αουτσάιντερ κι έναν γίγαντα. Ο Δαβίδ δεν θα έπρεπε να έχει νικήσει. Ή μήπως θα έπρεπε;

Ο Γκλάντγουελ αρχικά αφηγείται την αληθινή ιστορία της αναμέτρησης ανάμεσα στον γίγαντα και τον βοσκό. Έπειτα, εξετάζει τις ταραχές στη Βόρεια Ιρλανδία, τον τρόπο σκέψης των ερευνητών του καρκίνου και των ηγετών του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων, τον φόνο και το υψηλό κόστος της εκδίκησης, και τη δυναμική των "επιτυχημένων" και "αποτυχημένων" σχολικών τάξεων, για να αποδείξει ότι πολλές φορές τα σημαντικά πράγματα γεννιούνται από τις δυστυχίες και αντιξοότητες.

Ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ ασκεί κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, και προτείνει μια νέα θεωρία που μας βοηθά να καταλάβουμε τι σημαίνει να υφίστασαι διακρίσεις, να παλεύεις για να ξεπεράσεις μια αναπηρία, να χάνεις έναν γονιό, ή να αντιμετωπίζεις άλλες φαινομενικές αναποδιές.

Όπως και στα προηγούμενα μπεστ σέλερ του, ο Γκλάντγουελ με το έργο "Δαβίδ και Γολιάθ" προσφέρει ένα πρωτότυπο, απολαυστικό αλλά και χρήσιμο βιβλίο αντλώντας στοιχεία από την ιστορία, την ψυχολογία και την τέχνη της αφήγησης για να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο.
Τίτλος βιβλίου:Δαβίδ και Γολιάθ
Υπότιτλος βιβλίου:Αουτσάιντερ, απροσάρμοστοι και η τέχνη να πολεμάς γίγαντες
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Gladwell, Malcolm (Συγγραφέας)
ISBN:9789604616794
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2015
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες