Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική χημικής μηχανικής

Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Έτος:
2001
ISBN:
9789602545584
Σελίδες:
714
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική χημικής μηχανικής
Τιμή εκδότη:€46,64
Η τιμή μας: €44,40
στο καλάθι
Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική χημικής μηχανικής
Το βιβλίο αυτό προσφέρει στους φοιτητές -προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς- και στους μηχανικούς ή χημικούς τις βάσεις, τη μεθοδολογία και τις βιβλιογραφικές παραπομπές, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για την κατανόηση του αντικειμένου, την εμπέδωση της γνώσης και την πρακτική εφαρμογή της. Έτσι, πέραν της κλασικής θεματολογίας: νόμοι της θερμοδυναμικής, ιδιότητες καθαρών σωμάτων και μειγμάτων, ισορροπία φάσεων και χημικών αντιδράσεων, το βιβλίο περιέχει επίσης τα ακόλουθα κεφάλαια:
- Διατήρηση της ενέργειας. Περιγράφει την απαραίτητη μεθοδολογία για τον προσδιορισμό εκείνων των βημάτων μιας διεργασίας, στα οποία μπορεί να γίνει εξοικονόμηση χρήσιμης ενέργειας.
- Διαμοριακές δυνάμεις. Παρέχει το υπόβαθρο για τη χρήση της μοριακής θερμοδυναμικής, που επιτρέπει να ξεπεραστούν ορισμένοι από τους περιορισμούς της κλασικής ή της στατιστικής θερμοδυναμικής.
- Κυβικές καταστατικές εξισώσεις. Βοηθά τον αναγνώστη να εξοικειωθεί με το βασικό εργαλείο για τη συσχέτιση και την πρόβλεψη των θερμοφυσικών ιδιοτήτων και της ισορροπίας φάσεων.
- Στοιχεία στατιστικής μηχανικής και εφαρμογές της. Προσφέρει το απαραίτητο υπόβαθρο για την εκτίμηση και την παρακολούθηση της συνεχώς αυξανόμενης συνεισφοράς της στατιστικής μηχανικής στη θερμοδυναμική.

Τέλος, τα πολλά παραδείγματα και προβλήματα έχουν σχεδιαστεί στοχεύοντας στην κατανόηση περισσότερο παρά στην απομνημόνευση, ενώ τα προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία περιέχονται στο CD που συνοδεύει το βιβλίο -σε συνδυασμό με τα επιμέρους κεφάλαια- βοηθούν στην εξοικείωση του αναγνώστη με τις τυπικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία για τους υπολογισμούς της ογκομετρικής συμπεριφοράς και της ισορροπίας φάσεων.
Τίτλος βιβλίου:Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική χημικής μηχανικής
Τίτλος πρωτότυπου:Applied Chemical Engineering Thermodynamics
Περιέχει:CD
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Συντελεστές βιβλίου:Τάσιος, Δημήτριος Π. (Συγγραφέας)
Μαγουλάς, Κωστής (Μεταφραστής)
Μαγουλάς, Κωστής (Επιμελητής)
ISBN:9789602545584
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες