Διαχείρηση αλλαγής, σχολική αποτελεσματικότητα και στρατηγικός σχεδιασμός (τ.1)

Εκδότης:
Έλλην
Έτος:
2015
ISBN:
9789606970894
Σελίδες:
432
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαχείρηση αλλαγής, σχολική αποτελεσματικότητα και στρατηγικός σχεδιασμός
Τιμή εκδότη:€33,92
Η τιμή μας: €30,53
στο καλάθι
Διαχείρηση αλλαγής, σχολική αποτελεσματικότητα και στρατηγικός σχεδιασμός (τ.1)
Η διαχείριση της αλλαγής, η σχολική αποτελεσματικότητα και ο στρατηγικός σχεδιασμός στην εκπαίδευση, είναι τρεις θεματικές οι οποίες διερευνώνται σήμερα από πολλά εκπαιδευτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Έχει πλέον γίνει συνείδηση ότι χωρίς συστηματική διαχείριση της αλλαγής, κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να επιβιώσει και να προσαρμοσθεί στις ταχύτατες μεταβολές που συμβαίνουν στο περιβάλλον γύρω μας. Ταυτόχρονα, τα εκπαιδευτικά
συστήματα καλούνται να αντιληφθούν ότι η αλλαγή πρέπει να είναι προγραμματισμένη και σχεδιασμένη στρατηγικά για να έχει στο τέλος της διαδικασίας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τέλος, για να υπάρχουν εχέγγυα επιτυχίας, χρειάζεται να στηριχθούμε σε ερευνητικά πορίσματα για την αποτελεσματικότητα και τη βελτίωση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών συστημάτων διεθνώς. Μόνο μέσα από πολιτικές στηριγμένες πάνω στη σύγχρονη έρευνα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα εκπαιδευτικά μας συστήματα έχουν προοπτική. Διαφορετικά, ο κίνδυνος να
παραμείνουν τα εκπαιδευτικά συστήματα της Κύπρου και της Ελλάδας προσκολλημένα στο παρελθόν και απηρχαιωμένα, είναι ορατός. Ως εκ τούτου, φιλοδοξούμε, ότι ο αναγνώστης θα βρει πολλές από τις απαντήσεις στα θέματα σχετικά με τη διαχείριση της αλλαγής, τη σχολική αποτελεσματικότητα και το στρατηγικό σχεδιασμό στην εκπαίδευση, μέσα από τα κεφάλαια των δύο τόμων.
Το έργο αυτό αποτελείται από δύο τόμους οι οποίοι είναι συμπληρωματικοί ο ένας προς τον άλλο. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούν να αξιοποιηθούν ως δύο ανεξάρτητα συγγράμματα.

Ο πρώτος τόμος, που έχει τίτλο "Διαχείριση αλλαγής, σχολική αποτελεσματικότητα και βελτίωση", αποτελείται από 12 κεφάλαια μέσα στα οποία παρουσιάζονται και αναλύονται όλα τα θέματα που έχουν σχέση γενικότερα με τη διαχείριση της διαδικασίας της αλλαγής στην εκπαίδευση και τη σχολική αποτελεσματικότητα.
Ο δεύτερος τόμος, που έχει τίτλο "Στρατηγικός σχεδιασμός στην εκπαίδευση", αποτελείται από 9 κεφάλαια στα οποία παρουσιάζονται και αναλύονται όλα τα θέματα που έχουν σχέση γενικότερα με το στρατηγικό σχεδιασμό στην εκπαίδευση.

Τα βιβλία αυτά, απευθύνονται και θα είναι πολύ χρήσιμα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο), καθώς επίσης και για σχολικούς συμβούλους, μέντορες, αξιολογητές, βοηθούς διευθυντές και διευθυντές σχολικών μονάδων, φοιτητές, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και αξιωματούχους των Υπουργείων Παιδείας τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.
Τίτλος βιβλίου:Διαχείρηση αλλαγής, σχολική αποτελεσματικότητα και στρατηγικός σχεδιασμός
Εκδότης:Έλλην
Συντελεστές βιβλίου:Πασιαρδής, Πέτρος (Επιμελητής)
ISBN:9789606970894
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες