Το ευχαριστώ μου στον Φρόυντ

Ανοιχτή επιστολή προς τον καθηγητή Σίγκμουντ Φρόυντ για την 75η επέτειο των γενεθλίων του
Εκδότης:
Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Έτος:
2015
ISBN:
9786185105747
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ευχαριστώ μου στον Φρόυντ
Τιμή εκδότη:€11,90
Η τιμή μας: €11,90
στο καλάθι
Το ευχαριστώ μου στον Φρόυντ
Για τη Σαλόμε παρέμεινε η μορφή του Φρόυντ έως το τέλος της ζωής της - όπως του έγραφε το 1935 - "ένα πρόσωπο πατέρα ως σκέπη". Την ευγνωμοσύνη, που ένιωθε ότι χρωστούσε σ' αυτόν ως δάσκαλό της, την εκφράζει και ο τίτλος του παρόντος βιβλίου. "Το ευχαριστώ μου στον Φρόυντ" (1931), γραμμένο σε μορφή επιστολής, αποτελεί απότιση φόρου τιμής στο πρόσωπό του ως κύριου εκπροσώπου της Ψυχανάλυσης.

Το "Ευχαριστώ μου στον Φρόυντ" εκτός από μια επιστολιμαία ανασκόπηση των γνώσεων, που προσέφερε στη συγγραφέα η ψυχανάληση διά του προσώπου του Φρόυντ, εκφράζει και υπεράσπιση της ορθότητάς τους. Όποιος ενδιαφέρεται με οποιονδήποτε τρόπο για τη διδασκαλία του Φρόυντ, σ' αυτή την εποπτική σύνοψη των φροϋδικών απόψεων βρίσκει πλούσιο υλικό. Η συγγραφέας αναφέρεται σε όλα τα θέματα του φάσματος των θεωριών του, ασκώντας όμως συχνά με λεπτότητα και την κριτική της σε σημεία όπου, ενώ στη βάση συμφωνεί με τη θεωρία του δασκάλου, βλέπει το ίδιο θέμα από άλλη οπτική γωνία, και, εκθέτοντας με φιλοσοφικό υπόβαθρο τις δικές της θέσεις, προχωρεί πιο πέρα και καταλήγει συχνά σε μια διοφοροποιημένη άποψη.
Παρασκευή Σιδερά - Λύτρα

Τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής αυτής της εξαιρετικής γυναίκας ανήκουν στην Ψυχανάλυση, στην οποία προσέφερε πολύτιμες επιστημονικές εργασίες, τις οποίες εφήρμοζε και στην πράξη. Δεν υπερβάλλω, αν ομολογήσω, ότι εμείς όλοι το αισθανθήκαμε ως τιμή, όταν τάχθηκε στις γραμμές των συνεργατών μας, και συγχρόνως ως μια νέα εγγύηση για το περιεχόμενο της αλήθειας των ψυχαναλυτικών θεωριών.
Σίγκμουντ Φρόυντ
Τίτλος βιβλίου:Το ευχαριστώ μου στον Φρόυντ
Υπότιτλος βιβλίου:Ανοιχτή επιστολή προς τον καθηγητή Σίγκμουντ Φρόυντ για την 75η επέτειο των γενεθλίων του
Τίτλος πρωτότυπου:Mein Dank an Freud. Offener Brief an Professor Sigmund Freud zu seinem 75
Εκδότης:Εκδόσεις Κυριακίδη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
Συντελεστές βιβλίου:Andreas - Salomé, Lou, 1861-1937 (Συγγραφέας)
Σιδερά - Λύτρα, Παρασκευή (Μεταφραστής)
ISBN:9786185105747
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2015
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες