Κακούργα ιστορία και... ο Χίτλερ ήθελε κούρεμα!
Μία νέα έκδοση με άκρως επίκαιρο περιεχόμενο κυκλοφόρησε μόλις, με μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις: τη Γερμανία του Χίτλερ που ζητούσε κούρεμα του δημόσιου εξωτερικού της χρέους που υπό μορφή αποζημιώσεων της είχε επιδικάσει η Συνθήκη Ειρήνης των Βερσαλλιών μετά την ήττα της στο τέλος του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν της έκαναν τη χάρη, και η συνέχεια υπήρξε γνωστή. Τρία χρόνια μετά, η Γερμανία εισέβαλλε στην Πολωνία και ξεκίνησε ο Β/ Παγκόσμιος Πόλεμος...
Η έκδοση αναφέρεται στα δάνεια της Ελλάδας από την εποχή της Ανεξαρτησίας και την άφιξη της πρώτης τρόικας επί Όθωνα μέχρι σήμερα. Ενδιαφέρον στοιχείο, η στάση του ΔΝΤ που το 1962 απαιτούσε από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή να καταβάλει... 80 εκατομμύρια στερλίνες για τις καθυστερημένες δόσεις και τους τόκους για τα δάνεια που είχε συνάψει η χώρα το 1924 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και έπαψε να καταβάλλει τον Απρίλιο του 1941, όταν δέχθηκε την επίθεση της Γερμανίας! Στο κάδρο και οι γερμανικές αποζημιώσεις, η Siemens , τα σχέδια δολοφονίας του Καραμανλή το 1957 από πράκτορες της Intelligence Service και η σπουδή της Μόσχας να ..βοηθήσει την Τουρκία στη δεκαετία αποκορύφωσης του Ψυχρού Πολέμου, υπό τον όρο..να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ. Ποτέ με το αζημίωτο, το ξανθό γένος των Ρώσων, που η αγάπη του δεν ξεχωρίζει ορθοδόξους από μουσουλμάνους, αρκεί να εξυπηρετούνται οι στόχοι του...
Με μία λέξη, μάθημα για τους πολιτικούς όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της χώρας η έκδοση που αξίζει γι' αυτό να τη συμβουλευθούν.

Νεγρεπόντης, Γιάννης, 1930-1991
Ο Γιάννης Νεγρεπόντης γεννήθηκε στη Λάρισα, το 1930. Σπούδασε Ιστορία-αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Υπήρξε αριστερός. Την 21η Απριλίου 1967, συλλαμβάνεται και εξορίζεται για τρία χρόνια, στη Γυάρο και τη Λέρο.
Καταπιάστηκε και διακρίθηκε σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου: ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, τραγούδι, κριτική, δοκίμιο, χρονογράφημα, σάτιρα, ευθυμογράφημα, παιδικά, ραδιοφωνικό σχόλιο. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1949 δημοσιεύοντας διήγημά του στο περιοδικό Ελληνική Δημιουργία, που εξέδιδε ο Σπύρος Μελάς, με το ψευδώνυμο Γ. Νικολάου. Τραγούδια του έχουν μελοποιήσει οι Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Λεοντής, Λίνος Κόκκοτος και άλλοι. Πέθανε το Σεπτέμβριο του 1991.