Τι είναι σκηνογραφία;

Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2006
ISBN:
9789606645389
Σελίδες:
173
Τι είναι σκηνογραφία;
Τιμή εκδότη:€25,44
Η τιμή μας: €22,90
στο καλάθι
Τι είναι σκηνογραφία;
Το βιβλίο "Τι είναι σκηνογραφία" αποτελεί την προσωπική και ευθεία απάντηση στο ερώτημα τι είναι σκηνογραφία και είναι γραμμένο από μία από τις σημαντικότερες σκηνογράφους του διεθνούς χώρου.
Είναι μια προκλητική επανεκτίμηση του παραδοσιακού ρόλου και των μεθόδων της σκηνογραφίας, με στόχο την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση της θεατρικής πράξης.
Το κείμενο, μια πολεμική όσο και κριτική ανάλυση, εμπλουτίζεται με περιστατικά και συγκεκριμένα παραδείγματα από την καλλιτεχνική διαδρομή και την εκτεταμένη έρευνα της Howard σ' αυτό το θέμα. Εικονογραφημένο με εξαιρετικά παραδείγματα της προσωπικής της δουλειάς, το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο σε όλους τους εικαστικούς θεατρικούς δημιουργούς.
Είναι ένα από τα σπάνια βιβλία που ασχολούνται με την ουσία της σκηνογραφίας, όχι ως προς την καθαρά πρακτική αλλά κυρίως ως προς τη θεωρητική της διάσταση και τη φιλοσοφία που την κατευθύνει.
Στο βιβλίο αυτό η Howard, δημιουργός με τεράστια πείρα και βαθιά θεωρητική κατάρτιση στα ζητήματα του θεάτρου, προσδιορίζει τον ρόλο του σκηνογράφου κατοχυρώνοντας την ουσιαστική συμβολή του στη σύγχρονη θεατρική πρακτική, μέσα από μια λεπτομερή περιγραφή, βήμα προς βήμα, όλης της πορείας που η ίδια ακολουθεί, όταν αναλαμβάνει το σχεδιασμό ενός έργου. Παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες της επεξηγούν τις επιλογές της και δικαιώνουν τις απόψεις της.
"Το να αποκαλείσαι σκηνογράφος", λέει η Howard, στον επίλογο του βιβλίου της , "σημαίνει πολύ περισσότερα από το να διακοσμείς ένα φόντο για να παίξουν μπροστά του οι ηθοποιοί. Απαιτεί ισότητα ανάμεσα στους δημιουργούς, που ο καθένας τους έχει ξεχωριστό ρόλο, ευθύνες και ικανότητες".
Τίτλος βιβλίου:Τι είναι σκηνογραφία;
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Howard, Pamela (Συγγραφέας)
Κιρκινέ, Ευαγγελία (Μεταφραστής)
Μανωλεδάκη - Λαζαρίδη, Ιωάννα (Επιμελητής)
ISBN:9789606645389
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Σημείωση:Πρόλογος: Ιωάννα Μανωλεδάκη
Επανέκδοση: "Παρατηρητής", 2004
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες