Ουκρανία: Σταυροδρόμι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Εκδότης:
Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Έτος:
2014
ISBN:
9789607967893
Σελίδες:
120
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ουκρανία: Σταυροδρόμι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ουκρανία: Σταυροδρόμι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
Ο πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία την άνοιξη του 2014 είναι μια ανθρώπινη τραγωδία. Πώς έφτασε μια ευρωπαϊκή χώρα στα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα να σπαράσσεται από μια τέτοια εμφύλια σύγκρουση; Ποιος μπορεί να σταματήσει το κατρακύλισμα στη βαρβαρότητα του εθνικιστικού μίσους και τη φρίκη του πολέμου; Τι μπορεί να κάνει η Αριστερά και πώς πρέπει να αντιμετωπίσει την ουκρανική κρίση; Ερωτήματα που έχουν τεθεί και συζητιούνται όλους τους τελευταίους μήνες. Αυτό το βιβλίο είναι μια προσπάθεια να απαντηθούν.

Αφετηρία του είναι ότι την "κάθαρση" στην ουκρανική τραγωδία δεν μπορούν να τη φέρουν οι παρεμβάσεις των "Μεγάλων Δυνάμεων", της ΕΕ και των ΗΠΑ από τη μια μεριά και της Ρωσίας από την άλλη. Αντίθετα, αυτές οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι άμεσα υπεύθυνες για το δράμα αυτής της χώρας.

Τη λύση την κρατάνε στα χέρια τους οι εργάτες και οι εργάτριες στην Ουκρανία. Είναι η προοπτική να ανατρέψουν, να πάρουν την οικονομική και πολιτική εξουσία από τα χέρια των "ολιγαρχών" και να ξεφορτωθούν τους ιμπεριαλιστές από όποια πρωτεύουσα και αν εξορμούν για να ελέγξουν τη χώρα.
Τίτλος βιβλίου:Ουκρανία: Σταυροδρόμι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
Εκδότης:Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Συντελεστές βιβλίου:Μπόλαρης, Λέανδρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607967893
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2014, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες