Μια αναδρομή στην ιστορία του 1ου γυμνασίου Άρτας

Από το 1881 έως τα μέσα του 20ού αιώνα
Εκδότης:
Διαπολιτισμός
Έτος:
2013
ISBN:
9786188064133
Σελίδες:
135
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μια αναδρομή στην ιστορία του 1ου γυμνασίου Άρτας
Τιμή εκδότη:€6,97
Η τιμή μας: €6,27
Μια αναδρομή στην ιστορία του 1ου γυμνασίου Άρτας
Το 1ο Γυμνάσιο Άρτας είναι το ιστορικότερο και παλαιότερο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης.
Η παρουσίαση των στοιχείων που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία του 1ου Γυμνασίου Άρτας, το οποίο παραμένει ένας ζωντανός και δημιουργικός θεσμός για 132 συνεχή χρόνια, φωτίζει όχι μόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και τις νέες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες της ιστορικής πορείας μιας πόλης, προσθέτοντας ακόμη μια σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Μέσα από τα παρατιθέμενα αποσπάσματα από το αρχειακό υλικό ξεδιπλώνονται η ζωή και η λειτουργία του σχολείου από τις αρχές μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα.
Ζούμε μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές τους ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς, τις υποδειγματικές διδασκαλίες και τις ποινές που επιβάλλονταν. Περνούν από μπροστά μας τα ονόματα των πρώτων γυμνασιαρχών, αλλά και αρκετών διδασκόντων της εποχής, και γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε σημαντικούς αποφοίτους του σχολείου.
Ταυτόχρονα, μέσα από το πρωτογενές υλικό (τα σχέδια, τις εικόνες, τις μαρτυρίες) αποκαλύπτονται σημαντικά στοιχεία για την ιστορία όχι μόνο του σχολείου, αλλά και της Άρτας, καθώς, γιατί να το κρύψουμε, και για την καλλιτεχνική και λογοτεχνική πορεία της χώρας μας.
Η παρούσα μελέτη βασίστηκε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ Άρτας), αλλά και σε βιβλία που αναφέρονται στην ιστορία της εκπαίδευσης και των διδακτηρίων. Έτσι παίρνουμε μια εικόνα της εκπαίδευσης του προηγούμενου αιώνα και των ιστορικο-κοινωνικών αλλαγών που επηρέασαν τον θεσμό του σχολείου.
Το βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη αποτελεί ένα ιστορικό χρονικό του 1ου Γυμνασίου Άρτας, που αποτυπώνει την ιδιαιτερότητα της κοινωνίας της Άρτας και, κατά συνέπεια, της ευρύτερης περιοχής της.
Στο βιβλίο υπάρχει επίσης και παράρτημα με ανέκδοτες φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του σχολείου, προσφορά παλιών μαθητών και μαθητριών που με προθυμία παραχώρησαν υλικό από το προσωπικό τους αρχείο.
Τίτλος βιβλίου:Μια αναδρομή στην ιστορία του 1ου γυμνασίου Άρτας
Υπότιτλος βιβλίου:Από το 1881 έως τα μέσα του 20ού αιώνα
Εκδότης:Διαπολιτισμός
Συντελεστές βιβλίου:Ιντζέμπελης, Ελπιδοφόρος (Συγγραφέας)
ISBN:9786188064133
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες