Γαστρονομικός τουρισμός

Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού
Εκδότης:
CaptainBook.gr
Έτος:
2014
ISBN:
9786185058111
Σελίδες:
221
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γαστρονομικός τουρισμός
Τιμή εκδότη:€15,92
Η τιμή μας: €14,33
Γαστρονομικός τουρισμός
Ο τουρισμός βοηθά τον άνθρωπο να ικανοποιήσει, μέσω του ταξιδιού, την έμφυτη τάση του για αναζήτηση νέων εμπειριών. Το ταξίδι όμως, εκτός από την αναψυχή που προσφέρει, φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς κόσμους και, τις περισσότερες φορές, αμβλύνει και τις διαφορές τους. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες ύστερα από ένα ταξίδι νιώθουν πιο κοντά στον τόπο που επισκέφτηκαν και στους ανθρώπους του.
Η γαστρονομία, από την άλλη, το πιο απτό, καθημερινό και νόστιμο μέρος του πολιτισμού, στις μέρες μας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ίσως γιατί πέρα από τις μαγειρικές προτάσεις, τις συνταγές, τα προϊόντα και τις γεύσεις, οι άνθρωποι νιώθουν κάτι μαγικό να τους συνδέει όταν πίνουν και τρώνε μαζί. Ίσως να πηγάζει από τη μακρινή αρχέγονη εποχή του ανθρώπου, όταν οι στιγμές γύρω από τη φωτιά, την εστία αργότερα, δημιουργούσαν ισχυρούς δεσμούς. Η εστία ήταν η βάση για την καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων, για τα αγαθά της γης και της θάλασσας, για τις χαρές και τις λύπες που φέρνει η ζωή. Η συντροφιά γύρω από ένα τραπέζι, στις αμέτρητες ανθρώπινες παραλλαγές του, συνεχίζει και σήμερα να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.
Επομένως, ο τουρισμός και η γαστρονομία, μεταξύ πολλών άλλων, συμβάλλουν, τελικά, στο να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι, και αυτό ίσως προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στο να γίνει ο κόσμος μας λίγο καλύτερος...
Τίτλος βιβλίου:Γαστρονομικός τουρισμός
Υπότιτλος βιβλίου:Μια συνολική θεώρηση στη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού
Εκδότης:CaptainBook.gr
Συντελεστές βιβλίου:Καλπίδης, Χαρίλαος (Συγγραφέας)
ISBN:9786185058111
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2014
Σημείωση:Πρόλογος: Χάρης Κοκκώσης.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες