Το προνόμιο της απελπισίας

Σημειώσεις για μια κριτική αναμέτρηση με το αδιέξοδο του δυτικού ή καταναλωτικού πολιτισμού και την αυτοσυνειδησία της Ορθοδοξίας
Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
1983
Σελίδες:
262
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το προνόμιο της απελπισίας
Τιμή εκδότη:€16,31
Η τιμή μας: €14,68
Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
Το προνόμιο της απελπισίας
Τα κείμενα αυτού του τόμου δημοσιεύτηκαν ως επιφυλλίδες και άρθρα στην εφημερίδα "Το Βήμα" από τον Οκτώβριο του 1971 ως τον Οκτώβριο του 1973. Αναδημοσιεύτηκαν σε πρώτη έκδοση τον Δεκέμβριο του 1973, από τις εκδόσεις Κ. Μ. Γρηγόρη.

Η δεύτερη τώρα έκδοση γίνεται με φωτογραφική αναπαραγωγή της πρώτης, από τον ίδιο εκδότη και δίχως αλλαγές στην ορθογραφία της αρχικής δημοσίευσης.
Οι ημερομηνίες των επιφυλλίδων θυμίζουν ότι πρωτοδημοσιεύτηκαν όλες στην περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας. Η υπενθύμιση είναι απαραίτητη για την κατανόηση της πολύπλευρης "σημαντικής" των κειμένων.
Τίτλος βιβλίου:Το προνόμιο της απελπισίας
Υπότιτλος βιβλίου:Σημειώσεις για μια κριτική αναμέτρηση με το αδιέξοδο του δυτικού ή καταναλωτικού πολιτισμού και την αυτοσυνειδησία της Ορθοδοξίας
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Γιανναράς, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1983
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία

Γιανναράς, Χρήστος

Γιανναράς, Χρήστος
Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόνης και της Σορβόννης (Παρίσι). Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, στη Γενεύη, στη Λωζάννη, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία, παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες