Σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις

Η κοινωνική δόμηση των άτυπων σεξουαλικών συμπεριφορών
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2010
ISBN:
9789602186626
Σελίδες:
266
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις
Τιμή εκδότη:€25,12
Η τιμή μας: €22,61
στο καλάθι
Σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις
Η σεξουαλική ταυτότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αυτοπροσδιορισμού μας, της αυτοεικόνας και του αυτοσεβασμού μας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αντιμετωπιστεί με εποικοδομητικούς τρόπους για να συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη και την ολοκλήρωσή μας ως άτομα.

Μετά από χρόνια περιθωριοποίησης, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο σημαντικών συζητήσεων, αντιπαραθέσεων και επιστημονικών μελετών. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της φεμινιστικής θεωρίας, η καθιέρωση σπουδών σε θέματα γένους, σεξουαλικότητας και ομοφυλοφιλίας, καθώς και ο διεθνής αντίκτυπος του AIDS κατέστησαν απαραίτητη την κατανόηση των περίπλοκων αλληλεπιδράσεων μεταξύ σεξουαλικότητας και υγείας στις αρχές του 21ου αιώνα. Η αποκωδικοποίηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς στοχεύει στην προστασία της σεξουαλικής υγείας, στην κατάρριψη των ταμπού και δυνάμει στην κοινωνική πρόοδο και συνοχή.

Από τρεις ακαδημαϊκούς με εξειδίκευση σε θέματα σεξουαλικότητας, το βιβλίο προσεγγίζει συμπεριφορές που θεωρούνται "μη τυπικές" και επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: "Πώς και γιατί κάποιες σεξουαλικές πρακτικές ορίζονται ως "αφύσικες";". Με τη βοήθεια της ιστορικής, κοινωνιολογικής και πολιτισμικής ανάλυσης των νομοθετικών και πολιτικών ρυθμίσεων που επηρεάζουν τη διαμόρφωση διαφόρων σεξουαλικών "κατηγοριών", οι συγγραφείς επιχειρούν να ερμηνεύσουν τους "ηθικούς κανόνες" που διέπουν κοινωνικά φαινόμενα, όπως η κατασκευή ομοφυλοφιλικών ταυτοτήτων, ο εθισμός στο σεξ, το "κυβερνοσέξ" και ο ρόλος του διαδικτύου, η σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ένα σύγχρονο και πλήρες επιστημονικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στην ευρύτερη επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, καθώς και σε κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για θέματα σεξουαλικής υγείας.
Τίτλος βιβλίου:Σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις
Υπότιτλος βιβλίου:Η κοινωνική δόμηση των άτυπων σεξουαλικών συμπεριφορών
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Καραγιάννης, Σταύρος Σ. (Συγγραφέας)
Φιλαρέτου, Ανδρέας (Συγγραφέας)
Φελλάς, Κωνσταντίνος Ν. (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789602186626
Σειρά εκδότη:Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2010
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες