Πολιτική ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2013
ISBN:
9789601649337
Σελίδες:
367
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πολιτική ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου
Τιμή εκδότη:€24,50
Η τιμή μας: €22,05
Πολιτική ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου
Στο χρηστικό αυτό εγχειρίδιο παρουσιάζεται µε τρόπο εύληπτο και συστηµατικό η πολιτική ιστορία ολόκληρου του ελληνικού κόσµου, από την εποχή που πρωτοεµφανίστηκαν µορφές κράτους έως την ενσωµάτωση των ελληνικών κοινοτήτων στη ρωµαϊκή εξουσία. Με τη χρήση πινάκων, χαρτών και αρχαίων πηγών ο αναγνώστης µπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη των πολιτευµάτων, την ιστορία των σχέσεων µεταξύ των κρατών, τη διαδοχή ηγεµόνων, αλλά και τις δυναµικές µεταβολές σε επίπεδο πολιτικό, θρησκευτικό, ακόµη και δηµογραφικό ή οικονοµικό.

Η πολιτική ιστορία της αρχαίας Ελλάδας αποτελεί ένα πεδίο µελέτης µε πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς ο αρχαίος ελληνικός κόσµος ήταν διαιρεµένος σε πολλαπλά κράτη, διαφορετικής µορφής και φύσης. Εκτός από το γνωστό µοντέλο της πόλης-κράτους της κλασικής εποχής, η συγγραφέας εξετάζει και άλλους τύπους κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, όπως π.χ. τις κοινότητες που ήταν οργανωµένες γύρω από ένα παλάτι, καθώς και τον ρόλο που έπαιζε η ένταξη σε "έθνη".

Η µελέτη των πολιτικών θεσµών και των διοικητικών δοµών της περιόδου αυτής επιτρέπει την κατανόηση των ιστορικών εξελίξεων και φωτίζει την πολιτική ιστορία του σύγχρονου δυτικού κόσµου, ο οποίος υιοθέτησε πληθώρα αρχαιοελληνικών εννοιών και πρακτικών.
Τίτλος βιβλίου:Πολιτική ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου
Τίτλος πρωτότυπου:Histoire politique du monde grec antique
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Baslez, Marie - Françoise (Συγγραφέας)
Στεφάνου, Μαίρη (Μεταφραστής)
ISBN:9789601649337
Σειρά εκδότη:Θεωρητικές Επιστήμες / Ιστορία
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες