Αγιορειτικά

Εκδότης:
Πανσέληνος
Έτος:
1993
Σελίδες:
280
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αγιορειτικά
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Αγιορειτικά
Τα "Αγιορειτικά" (Συλλογή μελετών αγιορειτικών θεμάτων της μεταβυζαντινής και νεότερης εποχής) υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη της εξαντλήσεως των ανατύπων που είχα στη διάθεσή μου, αλλά και από τη φροντίδα να συγκεντρωθούν εδώ δέκα οκτώ μελέτες που θεώρησα ότι έχουν γενικότερο αγιορειτικό ενδιαφέρον.

Οι αλλεπάλληλες επισκέψεις που πραγματοποίησα στο Άγιον Όρος ως προσκυνητής και, αργότερα, ως ερευνητής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (Θεσσαλονίκη), μου έδωσαν τη δυνατότητα να εργαστώ στα αρχεία του. Αποτέλεσμα των αναδιφήσεων και των ερευνών μου ήταν να δημοσιεύσω αρκετές μελέτες που έχουν σχέση με τη μεταβυζαντινή και νεότερη εποχή. Σε πολλές περιπτώσεις οι αρχειακές πληροφορίες από το Άγιον Όρος διασταυρώθηκαν με παράλληλες πληροφορίες άλλων αρχείων.

Για τη διευκόλυνση των μελετητών πρόκρινα τη χρονολογική κατάταξη της ύλης, ανεξάρτητα από τη χρονολογική σειρά της δημοσιεύσεως των μελετών. Η ύλη δημοσιεύεται στην πρώτη της μορφή, χωρίς προσθαφαιρέσεις στα κείμενα και στις υποσημειώσεις. [...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Αγιορειτικά
Εκδότης:Πανσέληνος
Συντελεστές βιβλίου:Παπουλίδης, Κωνσταντίνος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Αγιορειτικά Τετράδια
Στοιχεία έκδοσης: 1993
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες