Οι προβλητικές δοκιμασίες θεματικής αντίληψης ενηλίκων και παιδιών

T.A.T. Thematic Apperception Test: C.A.T. Children’s Apperception Τest: Εγχειρίδιο για τη χορήγηση και ερμηνεία σύμφωνα με το Σύστημα Αξιολόγησης του L. BELLAK
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2013
ISBN:
9789604521685
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι προβλητικές δοκιμασίες θεματικής αντίληψης ενηλίκων και παιδιών
Εκτός κυκλοφορίας
Κυκλοφορεί νεότερη έκδοση
Οι προβλητικές δοκιμασίες θεματικής αντίληψης ενηλίκων και παιδιών
Οι Δοκιμασίες Θεματικής Αντίληψης ενηλίκων και παιδιών κατέχουν διεθνή αναγνώριση στον χώρο της ψυχολογικής αξιολόγησης και αποτελούν βασικά εργαλεία στον τομέα της ψυχολογικής διαγνωστικής.

Το εγχειρίδιο αυτό το εκπόνησε η Κλινική Ψυχολόγος Κατερίνα Μήλιου, μετά από διεξοδική θεωρητική μελέτη και πολυετή κλινική εμπειρία στη χρήση τους, και επιμελήθηκαν οι πολύπειρες Κλινικοί Ψυχολόγοι της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Μαρία Τζινιέρη-Κοκκώση και Μαρία Τυπάλδου.

Αποτελείται από πέντε μέρη: Στο πρώτο μέρος γίνεται εκτενής ιστορική αναδρομή για τη δημιουργία των προβλητικών δοκιμασιών και τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν οι δοκιμασίες Θεματικής Αντίληψης για ενήλικες, παιδιά και ηλικιωμένα άτομα.

Στο δεύτερο μέρος, που αφορά στους ενήλικες και στο τρίτο που αφορά στα παιδιά, παρουσιάζονται οι κάρτες, ο τρόπος με τον οποίο αριθμούνται, το περιεχόμενό τους και οι τρόποι χορήγησής τους.

Στη συνέχεια περιγράφονται το αναγκαίο πλαίσιο για τη σωστή διεξαγωγή τής αξιολόγησης, τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει ο ψυχολόγος, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να τα αξιολογήσει και να τα αντιμετωπίσει, καθώς και η διαδικασία διερεύνησης των ιστοριών που έχει αφηγηθεί ο εξεταζόμενος.

Στο τέταρτο μέρος αναφέρονται διαγνωστικές ενδείξεις στο Τ.Α.Τ. αναφορικά με ψυχικές και οργανικές διαταραχές σύμφωνα με την ταξινόμηση του DSMIV. Στο πέμπτο μέρος παρατίθενται διεξοδικά δύο κλινικά παραδείγματα, ενός ενήλικα και ενός παιδιού.

Επίσης, συμπεριλαμβάνει ένα κεφάλαιο Σημειώσεων με επεξηγηματικά σχόλια για ψυχαναλυτικές έννοιες, παράρτημα με φύλλο ανάλυσης κατά Bellak και εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Η έκδοση αυτή συνεισφέρει στην εκπαίδευση των ψυχολόγων, στην πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για τη χρησιμότητα των προβλητικών δοκιμασιών στη διερεύνηση της προσωπικότητας του ατόμου, καθώς και στην έρευνα.
Τίτλος βιβλίου:Οι προβλητικές δοκιμασίες θεματικής αντίληψης ενηλίκων και παιδιών
Υπότιτλος βιβλίου:T.A.T. Thematic Apperception Test: C.A.T. Children’s Apperception Τest: Εγχειρίδιο για τη χορήγηση και ερμηνεία σύμφωνα με το Σύστημα Αξιολόγησης του L. BELLAK
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Μήλιου, Κατερίνα (Συγγραφέας)
Τζινιέρη - Κοκκώση, Μαρία (Επιμελητής)
Τυπάλδου, Μαρία (Επιμελητής)
ISBN:9789604521685
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2013, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Γονείς και Παιδιά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες