100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης

Διεθνή ποιητικός διαγωνισμός του Συλλόγου Φίλων Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου
Εκδότης:
Εκδόσεις iWrite.gr
Έτος:
2013
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης
"Ο ποιητικός διαγωνισμός για την Θεσσαλονίκη ανταποκρίνεται τόσο στη πνευματική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, ως πόλης των ποιητών, όσο και στον κορυφαίο ποιητή της Θεσσαλονίκης, το Γιώργο Βαφόπουλο, που με την αείμνηστη σύζυγό του Αναστασία Βαφοπούλου της δώρισαν αυτό το πολυδύναμο κέντρο πολιτισμού.
Η ικανοποίηση όλων μας είναι μεγάλη για την συμμετοχή τόσων πολλών ποιητών και ποιητριών (εκατόν εβδομήντα τρεις συνολικά) από ολόκληρη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, καθώς και για την ποιότητα των ποιημάτων, που αναδεικνύουν το υψηλό αισθητικό και πνευματικό επίπεδο του λογοτεχνικού μας δυναμικού. [...]
Εγγύηση για την επιλογή των καλλίτερων ποιημάτων ήταν Κριτική Επιτροπή από Καθηγητές του Α.Π.Θ. και λογοτέχνες, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά τους. Συγχαρητήρια, επίσης δικαιούται ο εκδοτικός οίκος iWrite.gr, ο οποίος με γενναιοδωρία δημοσιεύει όλα τα ποιήματα."

Στην παρούσα επετειακή και σπάνια ποιητική συλλογή συμμετείχαν εκατοντάδες ελληνόφωνοι ποιητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δέχθηκαν την πρόσκληση του Διεθνούς Ποιητικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος "Φίλοι του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου".

Κάπως έτσι, εκατοντάδες ποιητές έστειλαν τα έργα τους από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πειραιά, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα, Σέρρες, Δράμα, Βόλο, Λακωνία και Αρκαδία, Μεσολόγγι, Θάσο, Ελασσόνα, Αλιβέρι και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, υπήρχαν συμμετοχές από Κύπρο, Καναδά, Γερμανία, Αυστρία, Σερβία και Ιταλία.
Αποτελεί κοινή ομολογία ότι ο διαγωνισμός στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο λόγω της μεγάλης συμμετοχής, αλλά πρωτίστως λόγω της ποιότητας των ποιημάτων και του υψηλού πνευματικού και αισθητικού επιπέδου των ποιητών.
Τίτλος βιβλίου:100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης
Υπότιτλος βιβλίου:Διεθνή ποιητικός διαγωνισμός του Συλλόγου Φίλων Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου
Εκδότης:Εκδόσεις iWrite.gr
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες