Η ασκηθείσα στην Ελλάδα πολιτική μεταπολεμικά 1950-2012

Σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα
Εκδότης:
Επικαιρότητα
Έτος:
2013
ISBN:
9789602055342
Σελίδες:
109
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ασκηθείσα στην Ελλάδα πολιτική μεταπολεμικά 1950-2012
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
Η ασκηθείσα στην Ελλάδα πολιτική μεταπολεμικά 1950-2012
[...] Από την στρεβλή κατεύθυνση της οικονομίας επλήγησαν όλοι οι τομείς και περισσότερο ο Πρωτογενής, η Γεωργία. Οι καθηλωμένες, σκόπιμα, τιμές των προϊόντων της, κάτω ακόμα και από το κόστος παραγωγής, ανάγκαζαν τους αγρότες να εγκαταλείπουν βίαια τα χωράφια ομαδικά και να καταφεύγουν σε πόλεις, πρόσφυγες στην πατρίδα τους. Η συνεχής καθήλωση αμοιβών εργαζομένων και συνταξιούχων με παράλληλη επιβάρυνση τους με φόρους και υψηλές τιμές προϊόντων, βύθιζαν βαθμιαία σε φτώχεια και απόγνωση εργάτες, συνταξιούχους και μεσαία στρώματα, με την υστεροβουλία Ελλήνων και ξένων να δαμάσουν, με τέτοια απάνθρωπα μέσα, τον ανυπότακτο ελληνικό λαό, αδιαφορώντας, αν σε τυχόν νέα πολεμική αναστάτωση η χώρα βρεθεί χωρίς επαρκή παραγωγή τροφίμων.

Με την αποφυλάκισή μου δεν επέστρεψα στην εργασία μου στην Αθήνα, αλλά λόγω περιοριστικού όρου της καταδίκης μου από το Έκτακτο Στρατοδικείο Λάρισας το 1951 εγκαταστάθηκα στην Λάρισα, αγροτικό κέντρο από τα μεγαλύτερα της χώρας, γράφοντας σε τοπικές εφημερίδες για τους αγώνες των αγροτών και τα ζητήματά τους, ειδικεύθηκα ως δημοσιογράφος στο Αγροτικό Πρόβλημα και έγραφα σχετικά άρθρα και στο περιοδικό "Οικονομικός Ταχυδρόμος" Αθηνών επί 30 χρόνια (1968-1999). Οι δημοσιεύσεις μου δεν περιορίζονταν στην κριτική των εκάστοτε κυβερνητικών μέτρων, αλλά συνοδεύονταν και με προτάσεις για ορθή λύση τους, προς όφελος των αγροτών, της τοπικής και της εθνικής οικονομίας.

Έκρινα αναγκαία την έκδοση σε βιβλίο των δημοσιευμάτων μου, με μια σύντομη ανάπτυξη της αγροτικής και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής που εφάρμοζαν οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, από τα οποία καταφαίνεται πόσο βλαπτική υπήρξε αυτή για το σύνολο της εθνικής οικονομίας, που, αντί να συνεχίσουν την πολιτική που είχε καθορίσει η κυβέρνηση Πλαστήρα για ανάπτυξή της και αντί να κάνουν και αυτές οι κυβερνήσεις αυτό που έκαναν και οι άλλες ευρωπαϊκές, οδήγησαν την χώρα σε χλευασμό και σε χρεοκοπία.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Η ασκηθείσα στην Ελλάδα πολιτική μεταπολεμικά 1950-2012
Υπότιτλος βιβλίου:Σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα
Εκδότης:Επικαιρότητα
Συντελεστές βιβλίου:Αρσενίου, Λάζαρος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602055342
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες