Το L.A. ήταν μόνο η αρχή. Ποιός σκότωσε το L.A.;

Συνέντευξη στο Decorder
Εκδότης:
Futura
Έτος:
2000
ISBN:
9789607980144
Σελίδες:
74
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το L.A. ήταν μόνο η αρχή. Ποιός σκότωσε το L.A.;
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το L.A. ήταν μόνο η αρχή. Ποιός σκότωσε το L.A.;
Λος Άντζελες. «Ο μαύρος είναι το τεστ νοημοσύνης του λευκού». Ο επίσκοπος Άλμπερτ Κλητζ, ηγέτης των πολιτικών δικαιωμάτων από το Ντητρόιτ, το είπε αυτό στις εξεγέρσεις των γκέτο το 1967. Αν το τεστ εφαρμοζόταν ακόμη, οι τρεις λευκοί τύποι στην παράγκα δίπλα μου θα απορρίπτονταν αμέσως.

Τρώω μπρέκφαστ σ’ ένα εστιατόριο στυλ δεκαετίας του ’50 που προτιμούσαν ελάσσονες συγγραφείς και πλανόδια Ευρωσκουπίδια. Μετά τη λεηλασία ενός παρακείμενου φωτογραφικού μαγαζιού, ολόκληρη η γειτονιά υποφέρει από παράξενες παραισθήσεις. Αν και βρισκόμαστε στις παρυφές του Μπέβερλυ Χιλς και όχι στο Σαράγιεβο, οι ντόπιοι παραπονιούνται για ένα «μετά τις ταραχές άγχος» και χαιρετιούνται μεταξύ τους σαν «επιβιώσαντες σύντροφοι».

Ο Μike Davis γεννήθηκε το 1946 στη Φοντάνα, προάστιο του Λος Άντζελες. Την δεκαετία του 1960 συμμετείχε στις αντιπολεμικές ομάδες πίεσης κατά του πολέμου στο Βιετνάμ και υπήρξε ενεργό μέλος του Συνδικάτου Τεμαχιστών Κρέατος Νότιας Καλιφόρνιας. Το ’70 σπούδασε κοινωνιολογία και ιστορία χάρις σε μια υποτροφία που του χορήγησε το Συνδικάτο. Πρώην τεμαχιστής κρέατος και βαρέων καθηκόντων οδηγός νταλίκας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δίδαξε Πολιτική ιστορία στο Evergreen State College της πολιτείας Washington και στη συνέχεια Αστική θεωρία στο Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc). Θεωρείται ένας από τους πλέον σημαντικούς διανοούμενους που ασκούν κοινωνική κριτική στις Η.Π.Α.
Τίτλος βιβλίου:Το L.A. ήταν μόνο η αρχή. Ποιός σκότωσε το L.A.;
Υπότιτλος βιβλίου:Συνέντευξη στο Decorder
Εκδότης:Futura
Συντελεστές βιβλίου:Davis, Mike (Συγγραφέας)
Καλαμαράς, Παναγιώτης (Μεταφραστής)
ISBN:9789607980144
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2000
Σημείωση:Επίμετρο F. Berardi - Bifo: Η άυλη πόλη
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες