Ακούστε... ελληνικά!

Κείμενα και δραστηριότητες ακουστικής κατανόησης για το επίπεδο επάρκειας
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2008
ISBN:
9789600437904
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ακούστε... ελληνικά!
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ακούστε... ελληνικά!
Το συγκεκριμένο βιβλίο διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να αποβεί πολύτιμο βοήθημα για τη διδασκαλία και την πρακτική εξάσκηση της ακουστικής κατανόησης στο επίπεδο επάρκειας. Οι ποικίλοι θεματικοί κύκλοι, οι οποίοι εν πολλοίς συμπίπτουν με αυτούς που προτείνονται στο αντίστοιχο αναλυτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέρουν τη δυνατότητα στον σπουδαστή να ασχοληθεί με ζητήματα συναφή με την πραγματικότητα και τα ενδιαφέροντά του.

Τα κείμενα, αντιπροσωπευτικά ενός μεγάλου φάσματος κειμενικών ειδών, δίνουν στον σπουδαστή την ευκαιρία να εξοικειωθεί με διαφορετικές υφολογικές ποικιλίες και επίπεδα γλωσσικής χρήσης. Τα κείμενα έχουν υποστεί ορισμένες τροποποιήσεις σε δομικό, λεξιλογικό ή και ρητορικό επίπεδο, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές του επιπέδου επάρκειας. Παρ' όλα αυτά, η επικοινωνιακή αυθεντικότητα παραμένει ανέπαφη, εφόσον πρόκειται για αποσπάσματα λόγου στα οποία οι σπουδαστές είναι δυνατόν να εκτεθούν ανά πάσα στιγμή στο πλαίσιο της καθημερινότητάς τους και των οποίων στοιχεία θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν προκειμένου να ανταποκριθούν σε σύνθετες επικοινωνιακές ανάγκες.

Το επίπεδο δυσκολίας ελέγχεται από τους συγγραφείς με τον επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο, μέσω δηλαδή της επιλογής των δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες είναι ποικίλες και σχεδιασμένες έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες τόσο της επιλεκτικής όσο και της επισταμένης ακρόασης και να προωθούν τη διαδικασία της κατανόησης σε επίπεδο γλωσσικής αλλά και επικοινωνιακής σημασίας.
Τίτλος βιβλίου:Ακούστε... ελληνικά!
Υπότιτλος βιβλίου:Κείμενα και δραστηριότητες ακουστικής κατανόησης για το επίπεδο επάρκειας
Περιέχει:CD
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Αγάθος, Θανάσης (Συγγραφέας)
Αντωνίου, Μαρία (Συγγραφέας)
Γαλαζούλα, Μαρία (Συγγραφέας)
Δημητράκου, Σταυρούλα (Συγγραφέας)
Θώδα, Ελένη (Συγγραφέας)
Λιβιέρη, Ασπασία (Συγγραφέας)
Μαγγανά, Αναστασία (Συγγραφέας)
Τσοτσορού, Αλίκη (Συγγραφέας)
ISBN:9789600437904
Σειρά εκδότη:Η Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Γλώσσας
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες