Αθλητισμός και διατροφή

Φαρμακοδιέγερση, συμπληρώματα
Εκδότης:
Τσιλιμιγκάκης, Μιχάλης
Έτος:
2012
ISBN:
9789609341790
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αθλητισμός και διατροφή
Τιμή εκδότη:€16,92
Η τιμή μας: €15,23
στο καλάθι
Αθλητισμός και διατροφή
Το βιβλίο αποτελείται από 5 μέρη - ενότητες.

Στο πρώτο μέρος αναφερόμαστε σε βασικά συστήματα ή ιστούς του οργανισμού των αθλουμένων, που επηρεάζονται περισσότερο από την άθληση.

Στο δεύτερο μέρος γίνεται αναφορά στα μακρο και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά των τροφών (λιπίδια, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες μεταλλικά στοιχεία) που θεωρούμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο για τον οργανισμό των αθλητών, καθώς και στο νερό.

Στο τρίτο μέρος δίνουμε κάποια υποδείγματα διατροφικών προγραμμάτων που αντιστοιχούν σε 5 βασικές κατηγορίες αθλημάτων, ειδικά για την αγωνιστική περίοδο τόσο κατά την ημέρα του αγώνα, όσο και για τις προπονητικές αλλά και για την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση του οργανισμού των αθλουμένων.

Στο τέταρτο μέρος προσπαθούμε να "ξυπνήσουμε" τους αθλητές-τριες για τη τεράστια μάστιγα της φαρμακοδιέγερσης και τις παρενέργειες των παράνομων σκευασμάτων (όπως τα ορίζει η WADA), καθώς και τις απαγορευμένες μεθόδους ή τεχνάσματα που χρησιμοποιούν κάποιοι-ες προκειμένου να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία τους.

Στο πέμπτο μέρος κάνουμε μια σύνοψη των πιο σημαντικών αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής, προσπαθώντας να φωτίσουμε κατά πόσο ανταποκρίνονται οι ισχυρισμοί τους σε σχέση με τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί γι' αυτά, και αν κάποια (απ' αυτά) μπορούν να αποδώσουν ως εργογενετικά βοηθήματα αποτελώντας ένα αξιόπιστο ανάχωμα κατά της φαρμακοδιέγερσης.

Στο τέλος κάθε βασικής ενότητας υπάρχει η περιληπτική εκδοχή της, που τη σηματοδοτούμε με τις πορτοκαλί σελίδες για εύκολη αναγνώριση.

Επίσης μέσω των χρωμάτων προσπαθούμε να τονίσουμε σημαντικές ή αναλυόμενες παραγράφους με επαναλαμβανόμενο τρόπο. Π.χ. οι ισχυρισμοί των αθλητικών συμπληρωμάτων είναι για όλα ελαφρώς κόκκινα, οι αξιολογήσεις από έρευνες όλες σε λιλά απόχρωση και αυτό που εμπειρικά εμείς πιστεύουμε σε κιτρινωπό για όλα τα συμπληρώματα.

Η τονισμένη έντονη γραφή κάποιων λέξεων δείχνει πως είναι σημαντικές και μπορεί ο αναγνώστης αν θέλει περισσότερες πληροφορίες να ανατρέξει στο διαδίκτυο ή σε αντίστοιχα βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.

Αν κάποιοι-ες κουράζονται με τις ορολογίες, ζητούμε την κατανόησή τους καθώς τυχόν μη χρησιμοποίησής τους, θα αλλοίωνε καίρια την ορθότητα των αναγραφομένων και θα ήταν ένα πιθανόν πιο εκλαϊκευμένο βιβλίο της σειράς, κατάλληλο για αστεϊσμούς και στο τέλος για καλό προσάναμμα. Μπορούν αν θέλουν να προχωρήσουν παρακάμπτοντας αυτές τις ορολογίες ή να εξοικειωθούν μ' αυτές εμπλουτίζοντας τις εγκυκλοπαιδικές τους γνώσεις.
Τίτλος βιβλίου:Αθλητισμός και διατροφή
Υπότιτλος βιβλίου:Φαρμακοδιέγερση, συμπληρώματα
Εκδότης:Τσιλιμιγκάκης, Μιχάλης
Συντελεστές βιβλίου:Τσιλιμιγκάκης, Μιχάλης Χ. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9609341799
9789609341790
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Οκτώβριος 2012
Τόμος:
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Γενικά Βιβλία > Αθλητισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες