Διάδοση ραδιοκυμάτων στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας

Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2008
ISBN:
9789604611683
Σελίδες:
318
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διάδοση ραδιοκυμάτων στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας
Τιμή εκδότη:€27,50
Η τιμή μας: €24,75
στο καλάθι
Διάδοση ραδιοκυμάτων στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας
Ο απόλυτος οδηγός για τη μοντελοποίηση της διάδοσης ραδιοκυμάτων από έναν κορυφαίο ειδικό, καθηγητή στο Polytechnic University της Νέας Υόρκης.

- Οι κορυφαίες τεχνικές και τα πιο καινοτόμα μοντέλα πρόβλεψης διάδοσης.
- Λεπτομερείς συγκρίσεις με πραγματικές μετρήσεις.
- Μοντέλα πολυδιόδευσης, διάδοση κυμάτων, περίθλαση και άλλα φαινόμενα.
- Μια πρωτοεμφανιζόμενη ανάλυση σχετικά με την απώλεια διαδρομής κατά την επικοινωνία με συσκευές κινητών τηλεφώνων στις πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:
- Η έννοια της κυψελωτής επικοινωνίας και η αναγκαιότητα για πρόβλεψη της διάδοσης (χωρική επαναχρησιμοποίηση, γραμμικές κυψέλες ως παράδειγμα της επαναχρησιμοποίησης φάσματος του συστήματος FDMA, εξαγωνικές κυψέλες κάλυψης περιοχής κ.ά.).
- Εξέταση των χαρακτηριστικών που παρατηρούνται στα κανάλια διάδοσης (μετρήσεις σημάτων στενής ζώνης, ταχεία διάλειψη, διάλειψη σκιάς, διαχωρισμός της διάλειψης σκιάς από την εξάρτηση απόστασης, μοντέλα κλίσης - αποτέμνουσας στην εξάρτηση απόστασης των μακροκυψελών, επίδραση της γεωμετρίας του δρόμου κ.ά).
- Διάδοση, ανάκλαση και μετάδοση επίπεδων κυμάτων (επίπεδα κύματα σε μη οριοθετημένη περιοχή, ανάκλαση επίπεδων κυμάτων σε σύνορα επιπέδων, πρόσπτωση επίπεδων κυμάτων σε διηλεκτρικά στρώματα).
- Κεραίες και ακτινοβολία (ακτινοβολία σφαιρικών κυμάτων, κεραίες λήψης, αμοιβαιότητα και απολαβή ή απώλεια διαδρομής, μοντέλα δύο ακτίνων για διάδοση πάνω από επίπεδη επιφάνεια εδάφους, διάδοση σε γραμμή οπτικής επαφής σε αστικό φαράγγι, κυλινδρικά κύματα).
- Περίθλαση σε ακμές και γωνίες (η τοπική φύση της διάδοσης, περίθλαση επίπεδου κύματος από απορροφητικό ημιδιάφραγμα, περίθλαση για άλλες ακμές και για πλάγια πρόσπτωση, περίθλαση σφαιρικών κυμάτων, περίθλαση από πολλές ακμές).
- Διάδοση κυμάτων σε επίπεδο έδαφος με κτίρια (μοντελοποίηση διάδοσης πάνω από συστοιχίες χαμηλών κτιρίων, προσεγγίσεις στον υπολογισμό της μείωσης PG1 των πεδίων πάνω από οροφές, πρόσπτωση επίπεδου κύματος για προβλέψεις μακροκυψελών, πρόσπτωση κυλινδρικού κύματος για προβλέψεις συστημάτων μικροκυψελών).
- Η διάλειψη σκιάς και η επίδραση της μορφολογίας του εδάφους και των δένδρων (στατιστική της διάλειψης σκιάς, μοντελοποίηση της επίδρασης της μορφολογίας του εδάφους και της επίδρασης των δένδρων).
- Πρόβλεψη διάδοσης σε συγκεκριμένες τοποθεσίες (σε εξωτερικό χώρο με χρήση διδιάστατης
βάσης δεδομένων κτιρίων, σε δύο διαστάσεις για οδικό πλέγμα στο Μανχάταν, σε εξωτερικούς χώρους με χρήση βάσεων δεδομένων κτιρίων σε 3Δ, προβλέψεις για συγκεκριμένες τοποθεσίες εσωτερικού χώρου).
Τίτλος βιβλίου:Διάδοση ραδιοκυμάτων στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας
Τίτλος πρωτότυπου:Radio Propagation for Modern Wireless Systems
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Bertoni, Henry L. (Συγγραφέας)
Φραγκάκη, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789604611683
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εμπόριο, Μεταφορές, Επικοινωνία, Ναυτιλία, Τουρισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες