Ταξιδεύοντας με την τέχνη στον Άθωνα

Εκδότης:
Εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος Δ.
Έτος:
2008
ISBN:
9789608034280
Σελίδες:
286
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ταξιδεύοντας με την τέχνη στον Άθωνα
Τιμή εκδότη:€33,92
Η τιμή μας: €30,53
στο καλάθι
Ταξιδεύοντας με την τέχνη στον Άθωνα
Πολλά βιβλία έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει σχετικά με τον Άθωνα, το "Περιβόλι της Παναγίας". Ανέκαθεν το μέρος αυτό αποτελούσε πηγή έμπνευσης για διάφορους συγγραφείς ούτως ώστε να αποτυπώσουν στο χαρτί τις αναμνήσεις τους, τις εμπειρίες τους, να σκιαγραφήσουν μορφές που γνώρισαν, να περιγράψουν τον τόπο, τη ζωή των μοναχών, τα θαυμαστά πράγματα που είδαν και άκουσαv.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, αναφέρεται σε μια πτυχή του Αγιωνύμου Όρους, την τέχνη. Η τέχνη σε όλες της τις μορφές βρίσκεται σε αφθονία στη Χερσόνησο του Άθωνα. Στο διάβα των χιλίων τόσων χρόνων ζωής του, ξετυλίγεται ένα κουβάρι περνώντας από τη μία φάση της ιστορίας στην άλλη και έως σήμερα βλέπουμε όλες οι μορφές αυτές της τέχνης να βρίσκονται αρμονικά δεμένες και να δίνουν ένα τέλειο σύνολο.
Ο αγιογράφος - συγγραφέας Κων/νος Ξενόπουλος μέσα απο τα βιώματά του, ζώντας για αρκετά χρόνια στο 'Αγιον Όρος, με το έμπειρο μάτι του καλλιτέχνη, δίνει μια άλλη οπτική στη ζωή και στα μνημεία που υπάρχουν στον Άθωνα.
Με πολύ μεράκι δημιούργησε όλο το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα δείτε διάσπαρτο στις σελίδες του βιβλίου. Είναι κόπος και μόχθος μιας ζωής και μας ανεβάζει μυστικά σε υπεργήινους τόπους.

(πρόλογος του εκδότη)
Τίτλος βιβλίου:Ταξιδεύοντας με την τέχνη στον Άθωνα
Εκδότης:Εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος Δ.
Συντελεστές βιβλίου:Ξενόπουλος, Κωνσταντίνος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608034280
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες