Η ειδησεογραφική συνέντευξη

Δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα "στον αέρα"
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2008
ISBN:
9789601628943
Σελίδες:
468
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ειδησεογραφική συνέντευξη
Τιμή εκδότη:€27,90
Η τιμή μας: €25,11
στο καλάθι
Η ειδησεογραφική συνέντευξη
Η ειδησεογραφική συνέντευξη έχει γίνει ένας σημαντικός φορέας για την παρουσίαση των ραδιοτηλεοπτικών ειδήσεων και του πολιτικού σχολιασμού, καθώς επίσης και ένας βασικός χώρος διεπαφής των θεσμών της δημοσιογραφίας και της κυβέρνησης. Αυτό το ιδιαίτερα αναγκαίο κείμενο εξετάζει τη θέση της ειδησεογραφικής συνέντευξης στην αγγλο-αμερικανική κοινωνία και μελετά την ιστορική της εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Το κύριο μέρος του βιβλίου ασχολείται με τους θεμελιώδεις κανόνες και τις συμβάσεις που διαμορφώνουν τη συνομιλιακή συμπεριφορά στη σύγχρονη ειδησεογραφική συνέντευξη. Διερευνά τις συγκεκριμένες επαναλαμβανόμενες πρακτικές με τις οποίες οι δημοσιογράφοι εξισορροπούν ανταγωνιστικούς επαγγελματικούς κανόνες, οι οποίοι ενθαρρύνουν ταυτόχρονα την αντικειμενική αλλά και την πολεμική αντιμετώπιση των δημόσιων προσώπων. Επίσης, διερευνά πώς οι πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα, όταν αντιμετωπίζουν επιθετικές ερωτήσεις, αγωνίζονται να παραμείνουν "εντός θέματος" και να ακολουθήσουν τη δική τους ατζέντα.

Μέσα από αναλύσεις πολύ γνωστών συνεντεύξεων, το βιβλίο φωτίζει την ταυτόχρονα συμβιωτική και συγκρουσιακή φύση της σχέσης μεταξύ δημοσιογράφων και δημόσιων προσώπων και αποκαλύπτει τις εντάσεις που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια των βραδινών ειδήσεων. Αυτό το διεξοδικό και περιεκτικό βιβλίο θα αποτελέσει απαραίτητο ανάγνωσμα για φοιτητές και ερευνητές στα πεδία της κοινωνιογλωσσολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνιολογίας.
Τίτλος βιβλίου:Η ειδησεογραφική συνέντευξη
Υπότιτλος βιβλίου:Δημοσιογράφοι και δημόσια πρόσωπα "στον αέρα"
Τίτλος πρωτότυπου:The News Interview: Journalists and Public Figures on the Air
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Clayman, Steven (Συγγραφέας)
Heritage, John (Συγγραφέας)
Στάμου Αναστασία Γ. (Μεταφραστής)
Πολίτης, Περικλής (Επιμελητής)
ISBN:9789601628943
Σειρά εκδότη:Γλωσσολογία
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες