Η δεξιότητα της ανάγνωσης

Σύγχρονες στρατηγικές για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή - σπουδαστή
Εκδότης:
Λαγουδέρα
Έτος:
2010
ISBN:
9789607893857
Σελίδες:
118
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η δεξιότητα της ανάγνωσης
Τιμή εκδότη:€9,80
Η τιμή μας: €8,82
στο καλάθι
Η δεξιότητα της ανάγνωσης
Η ανάγνωση και η γραφή αποτελούν δυο βασικές κοινωνικές δεξιότητες που έχουν πρώτιστη σημασία στην αποτελεσματική λειτουργία του σύγχρονου ανθρώπου σε κάθε δραστηριότητα της ζωής του.
Στη σημερινή εγγράμματη κοινωνία, οι δύο αυτές δεξιότητες χρησιμοποιούνται κυρίως για την επικοινωνία και την επιβίωση, διότι εμπλέκονται σε κάθε μορφή κοινωνικής εκδήλωσης. Επίσης, η ανάγνωση και η γραφή συνιστούν τα δύο θεμέλια της μόρφωσης όλων των μαθητών. Το ενδιαφέρον της σύγχρονης ψυχολογίας για τη μελέτη της ανάγνωσης εστιάζεται πρωτίστως στον προσδιορισμό και στην ανάλυση των γνωστικών λειτουργιών που συμβάλλουν στην διεκπεραίωση της (δηλαδή στην απάντηση του ερωτήματος "πώς" διαβάζουμε - "πώς" καταλαβαίνουμε), καθώς επίσης, και στον προσδιορισμό των ατομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν θετικά ή αρνητικά στην εκμάθηση και εξέλιξη της αναγνωστικής δεξιότητας.

Για το λόγο αυτό, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αναπτυχθεί πληθώρα σύγχρονων αναγνωστικών στρατηγικών - πρακτικών, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν: Τι κάνουν οι καλοί αναγνώστες; Τι μπορείς να κάνεις για να γίνεις καλύτερος αναγνώστης; Ποιες διδακτικές αναγνωστικές στρατηγικές ταιριάζουν στους μαθητές μου; Γιατί είναι αναγκαία η διαφοροποίηση της διδασκαλίας στην τάξη μου;

Το βιβλίο αυτό περιέχει όλες τις βασικές αναγνωστικές στρατηγικές - πρακτικές για τη στήριξη των διδακτικών επιλογών των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα αυτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το μαθητή -σπουδαστή που θέλει να βρει τον τρόπο για μια επιτυχημένη ανάγνωση.
Τίτλος βιβλίου:Η δεξιότητα της ανάγνωσης
Υπότιτλος βιβλίου:Σύγχρονες στρατηγικές για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή - σπουδαστή
Εκδότης:Λαγουδέρα
Συντελεστές βιβλίου:Κουμπιάς, Εμμανουήλ Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607893857
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες