Σώμα, φύλο, σεξουαλικότητα

ΛΟΑΤΚ πολιτικές στην Eλλάδα
Εκδότης:
Πλέθρον
Έτος:
2012
ISBN:
9789603482383
Σελίδες:
278
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σώμα, φύλο, σεξουαλικότητα
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Σώμα, φύλο, σεξουαλικότητα
Το βιβλίο αυτό έρχεται να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε η ημερίδα που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας-Athens Pride τον Μάιο του 2009.

Η δημόσια συζήτηση με αφορμή ακαδημαϊκές έρευνες και κινηματικές αναζητήσεις που αφορούν το φύλο και την σεξουαλικότητα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Η πολιτική/θεωρία του φύλου και της σεξουαλικότητας δεν είναι ούτε στην Ελλάδα, ούτε και διεθνώς, ένα καινούριο ζήτημα, αν και συχνά περιθωριοποιείται ως δευτερεύουσας σημασίας. Παράλληλα, το κοινό έδαφος μεταξύ "επιστήμης" και "ακτιβισμού" συχνά αμφισβητείται, με αποτέλεσμα την περιχαράκωση των δύο "κόσμων". Η διατάραξη αυτών των διευθετήσεων και η διάρρηξη αυτών των οχυρών είναι μέρος του ζητούμενου του βιβλίου.

Αναπαραστάσεις της κυρίαρχης κουλτούρας, διαδικτυακά ψήγματα, αποσπάσματα συνεντεύξεων, ανθρωπολογικές παρατηρήσεις, κοινωνιολογικές διαβαθμίσεις, ιντερνετικές τοπογραφίες γνωρισμιών, διεπιστημονικά προτάγματα και ακτιβιστικά κείμενα αποτελούν την πρώτη ύλη των κειμένων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Τα κείμενα ασχολούνται με την εμπειρία, τη συγκρότηση του υποκειμένου, τις αναπαραστάσεις του εαυτού, τη δυναμική της συλλογικής ένταξης, τα όρια μεταξύ κανονικοποιημένης τάξης και παραβατικής ζωής. Ξεδιπλώνονται προβληματισμοί για τις πειθαρχήσεις της έμφυλης τάξης καθώς και για τις πειθαρχήσεις της ανατρεπτικής δυναμικής της σεξουαλικότητας και των εμφυλοποιήσεων.

Ως εγχείρημα, η συλλογή αυτή επιχειρεί μια φυγή προς τα μπρος με στόχο την κατοχή αλλά κα τη δημιουργία εδάφους. Στόχος είναι η συμβολή τόσο στην κατεστημένη "επιστημονική", όσο και στην αντίστοιχη "κινηματική" πράξη, ενδεχομένως προσκαλώντας.
Τίτλος βιβλίου:Σώμα, φύλο, σεξουαλικότητα
Υπότιτλος βιβλίου:ΛΟΑΤΚ πολιτικές στην Eλλάδα
Εκδότης:Πλέθρον
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Χαλκιά, Αλεξάνδρα (Συγγραφέας)
Καντσά, Βενετία (Συγγραφέας)
Αποστολίδου, Άννα, κοινωνική ανθρωπολόγος (Συγγραφέας)
Λαχανιώτη, Λίνα (Συγγραφέας)
Σπηλιώτης, Κωστής (Συγγραφέας)
Χαλάτσης, Γιώργος (Συγγραφέας)
Κανάκης, Κώστας (Συγγραφέας)
Γιαννακόπουλος, Κώστας (Συγγραφέας)
Αποστολέλλη, Άννα (Συγγραφέας)
Χαλκιά, Αλεξάνδρα (Επιμελητής)
Αποστολέλλη, Άννα (Επιμελητής)
ISBN:9789603482383
Σειρά εκδότη:Κοινωνιολογία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2012
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες