Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη

Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
2012
ISBN:
9789603103592
Σελίδες:
480
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
στο καλάθι
Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη
Η "Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη" αποτελεί το δεύτερο συνθετικό ποιητικό έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου που κυκλοφόρησε το 1981. Είχε προηγηθεί ο "Προμηθέας ή το παιχνίδι μιας μέρας" το 1978. Η ανάπλαση του αρχαίου μύθου, όπως σημειώνει ο γνωστός ελληνιστής Vincenzo Rotolo, "αγωνίζεται να επαναφέρει, με αρκετούς υπαινιγμούς στην εποχή μας, τον άνθρωπο στο κέντρο του κόσμου, ενώ στο δεύτερο επιχειρείται μια έξοχη αναπαράσταση σημαντικών εμπειριών της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πνεύματος. Αποτελεί ένα πολυσύνθετο έργο θεατρικής μορφής με πολυπρόσωπη και πολυφωνική δομή, όπου εκτενή πεζοτράγουδα ενσωματώνονται με μεγάλη μαστοριά στο έμμετρο κείμενο που, σε μερικά σημεία, είναι απήχηση ή επεξεργασία δημοτικών και εκκλησιαστικών ύμνων".

Οι παρουσιάσεις της "Λειτουργίας κάτω από την Ακρόπολη" από το μεγάλο ερμηνευτή Μάνο Κατράκη στο Ηρώδειο, όπου η άμεση διείσδυση του πνεύματός της προκάλεσε και στους πιο απλούς ακόμη θεατές-ακροατές βαθύτατη συγκίνηση, επιβεβαιώνει την ηθική αποστολή της ποίησης και τις δυνατότητές της να συνεγείρει ένα άτομο, ή και ένα έθνος ακόμη, σε στιγμές κρίσιμες όπως είναι οι σημερινές.

Το γεγονός ότι ένα ποιητικό κείμενο πραγματοποίησε τρεις εκδόσεις τα δύο πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του αποτελεί σημαντικό γεγονός, αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, και αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα, αυτό το είδος του ποιητικού λόγου. Η σημερινή πέμπτη έκδοση συμπίπτει με τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Βρεττάκος, Νικηφόρος, 1912-1991 (Συγγραφέας)
ISBN:9789603103592
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες