Κυψέλη (Μπαλταλάρ)

Η ιστορία και ο κόσμος της: Οικονομία, κοινωνία, πολιτισμός
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2012
ISBN:
9789609492218
Σελίδες:
764
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κυψέλη (Μπαλταλάρ)
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Κυψέλη (Μπαλταλάρ)
Έναν ογκώδη τόμο για την Κυψέλη (πρώην Μπαλταλάρ) των Σοφάδων εξέδωσε ο Αχ. Χαλβατζάρας, αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ε.α., με πολλά και ποικίλα θέματα.

Μετά τη σύντομη ιστορική αναδρομή της Θεσσαλίας και την αναφορά στους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή των Σοφάδων, πιάνει το νήμα της ιστορίας της Κυψέλης από την πρώτη σωζόμενη απογραφή των Οθωμανών του έτους 1454/1455, παρουσιάζοντας ακολούθως πολλά θέματα: την ύδρευση του οικισμού, τους συνεταιρισμούς, την καταγωγή των κατοίκων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χωριού, τους αγώνες των κολίγων, τις απαλλοτριώσεις, τον αναδασμό των γαιών, τα τοπωνύμια, τη συμμετοχή των συγχωριανών του στους πολέμους, πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής στο χωριό (πρακτικοί γιατροί, φορεσιές, τραγούδια, γάμος, παροιμίες, δεισιδαιμονίες κ.ά.), το σχολείο, την κοινότητα, τις καλλιέργειες, τα τοπωνύμια και τα επώνυμα της Κυψέλης.

Στο πολυσέλιδο παράρτημα ο συγγραφέας καταχώρισε ποικίλα έγγραφα και πίνακες, φωτογραφίες συγχωριανών του, οι οποίοι συμμετείχαν και πολλοί σκοτώθηκαν στους πολέμους 1912-1949, φωτογραφίες από τη ζωή του οικισμού, φωτογραφίες κτισμάτων κ.τ.λ.
Τίτλος βιβλίου:Κυψέλη (Μπαλταλάρ)
Υπότιτλος βιβλίου:Η ιστορία και ο κόσμος της: Οικονομία, κοινωνία, πολιτισμός
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Χαλβατζάρας, Αχιλλέας Χ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609492218
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2012
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες