Οι Ρομά στην Ελλάδα

Εκδότης:
Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας
Έτος:
2002
ISBN:
9789608746800
Σελίδες:
340
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι Ρομά στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
Οι Ρομά στην Ελλάδα
Η πλούσια ποικιλομορφία και ετερογένεια που σιγά-σιγά αναδεικνύουν οι μοντέρνες έρευνες για τους Τσιγγάνους οδηγεί σε μια διεύρυνση των θεωρητικών εργαλείων, τα οποία απομακρύνονται σαφώς από το γλωσσολογικό μοντέλο ανάλυσης και κατευθύνονται προς μια διαπολιτισμική αντιμετώπιση των σχέσεων ανταλλαγής και επαφής με την περιβάλλουσα κοινωνία. Μια συνέπεια αυτού του επαναπροσανατολισμού της έρευνας είναι η διαπίστωση ότι η πληθυσμιακά μικρότερη ομάδα τείνει να αναπτύσσει ένα είδος αντι-συμπεριφοράς προς τις νόρμες της πλειονότητας που συμβάλλει στην ενίσχυση της ταυτότητας της ομάδας μέσω της έμφασης στην ετερότητα.
Ο παρών τόμος αποτελεί την πρώτη αυτοτελή έκδοση της Ελληνικής Εταιρίας Εθνολογίας και φιλοξενεί μια ποικιλία άρθρων βασισμένων σε μελέτες για τους Τσιγγάνους στην Ελλάδα. Φιλοδοξεί κατά έναν τρόπο συγκεντρωτικό να δώσει μια εικόνα για τις σύγχρονες προσεγγίσεις του ζητήματος από μια διευρυμένη επιστημολογική οπτική που στόχο έχει τη διεπιστημονικότητα η οποία υπηρετείται εδώ τόσο από την κατάρτιση και την εμβέλεια των μελετητών που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς χώρους όσο και από την προσέγγιση που εφαρμόζουν στα κείμενά τους. Η επιστημονική αυτή πολυφωνία συνοδεύεται και από τη διαφορετικότητα των μελετητών ως προς το επιστημονικό και ακαδημαϊκό τους status.
Θεματικά τα άρθρα αυτά, δέκα στο σύνολό τους, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και επηρεάζονται αντίστοιχα από διαφορετικές επιστήμες αλλά και υπο-ρεύματα της κάθε μίας. Τέλος, ετερογένεια εμφανίζουν τα άρθρα και από την άποψη του εμπειρικού υλικού. Επιτόπιες έρευνες για τους Τσιγγάνους στην Αττική συμπληρώνουν την εικόνα από υλικό για Τσιγγάνους στη Βόρεια Ελλάδα (Θράκη, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες) και την Πελοπόννησο.
Τίτλος βιβλίου:Οι Ρομά στην Ελλάδα
Εκδότης:Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας
Συντελεστές βιβλίου:Λιάπης, Αντώνης Κ. (Συγγραφέας)
Παπαπαύλου, Μαρία (Συγγραφέας)
Κοππάση, Ελισάβετ (Συγγραφέας)
Ζαφείρης, Κωνσταντίνος Ν. (Συγγραφέας)
Ξηροτύρης, Νικόλαος Ι. (Συγγραφέας)
Γκότοβος, Αθανάσιος Ε., καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Συγγραφέας)
Kozaitis, Kathryn A. (Συγγραφέας)
Χατζηθεοδούλου - Λοϊζίδου, Παυλίνα (Συγγραφέας)
Ταμπάκη, Παρασκευή (Συγγραφέας)
Αυδίκος Ευάγγελος Γ. (Συγγραφέας)
Λυδάκη, Άννα (Συγγραφέας)
Hunt, Yvonne (Συγγραφέας)
Χριστοπούλου, Ναντίνα (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789608746800
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες