Οργανική χημεία

Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2012
ISBN:
9789604183135
Σελίδες:
1102
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Οργανική χημεία
Τιμή εκδότη:€106,21
Η τιμή μας: €95,59
στο καλάθι
Οργανική χημεία
Το γοργόνειο κοράλλι Plexaura homomalla, αποτελεί πηγή προσταγλανδίνης Α2. Η ένωση αυτή, μπορεί να μετατραπεί στις ιατρικά χρήσιμες προσταγλανδίνες, οι οποίες ρυθμίζουν την αναπαραγωγή των θηλαστικών, την πίεση του αίματος και την πέψη. Παρά το εύρος των δράσεων τους, πολλές φυσικές προσταγλανδίνες είναι ακατάλληλες ως φάρμακα, αφού μετατρέπονται ταχύτατα σε αδρανή προϊόντα. Η δραστικότητα τους μπορεί να επιμηκυνθεί, μετά από συνθετική τροποποίηση τους. Η μισοπροστόλη είναι ένα σχετικά σταθερό συνθετικό παράγωγο της PGE1, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ελκών.

Τα μούρα αποτελούν πλούσιες πηγές φλαβονοειδών, ενώσεων που θεωρείται ότι δρουν στο σώμα ως αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά ανάγουν ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου, αποτρέποντας την καταστροφή των κυττάρων που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Πολλά διαφορετικά φλαβονοειδή, ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους έναντι των φλεγμονών, της γήρανσης και του καρκίνου. Ένα από τα φλαβονοειδή των μούρων είναι και η πετουνιδίνη, μία από τα πολλές έγχρωμες ανθοκυανίνες στις οποίες οφείλονται τα ζωηρά χρώματα των μούρων και άλλων φρούτων.

Τα άτομα με περίσσεια ουρικού οξέος, συχνά υποφέρουν από ουρική αρθρίτιδα η οποία οφείλεται στην καταβύθιση ουρικών αλάτων στις αρθρώσεις. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων και των σκύλων, δεν προσβάλλονται από ουρική αρθρίτιδα αφού μεταβολίζουν την ουρία προς προϊόντα που εκκρίνονται ευκολότερα από τα νεφρά. Οι σκύλοι Δαλματίας, εξαιτίας κάποιας μετάλλαξης, δε μεταβολίζουν το ουρικό οξύ με αποτέλεσμα, όλοι οι καθαρόαιμοι σκύλοι Δαλματίας να εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος. Τα νεφρά των σκύλων είναι αποτελεσματικότερα από τα νεφρά των ανθρώπων, στην απομάκρυνση ουρικού οξέος από την κυκλοφορία του αίματος και έτσι, οι σκύλοι Δαλματίας δεν αναπτύσσουν ουρική αρθρίτιδα. Η περίσσεια ουρικού οξέος στα ούρα τους, προκαλεί καταβύθιση ουρικών αλάτων με τη μορφή πετρών στα νεφρά και τη χολή, οι οποίες πρέπει να απομακρυνθούν χειρουργικά.
Τίτλος βιβλίου:Οργανική χημεία
Τίτλος πρωτότυπου:Organic Chemistry
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Wade, Leroy G. (Συγγραφέας)
Βροντελή, Αναστασία (Μεταφραστής)
Μαντά, Στυλιανή (Μεταφραστής)
ISBN:9789604183135
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Χημεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες