Από τη λέξη... στην πρόταση... στο κείμενο...

Εργαλεία ανίχνευσης της αναγνωστικής κατανόησης των μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου
Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2012
ISBN:
9789603336846
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από τη λέξη... στην πρόταση... στο κείμενο...
Τιμή εκδότη:€7,46
Η τιμή μας: €6,71
στο καλάθι
Από τη λέξη... στην πρόταση... στο κείμενο...
"Η ανάγνωση είναι η κατάρα της παιδικής ηλικίας [...]. Το παιδί που διαβάζει παύει να σκέφτεται, το μόνο που κάνει είναι ότι διαβάζει [...]. Μισώ τα βιβλία: το μόνο που κάνουν είναι ότι μας διδάσκουν να μιλάμε για πράγματα για τα οποία δε γνωρίζουμε τίποτα". Η αιρετική αυτή άποψη αν και ανήκει στον Rousseau, θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκφράζει τις απόψεις πολλών μαθητών του σύγχρονου σχολείου.
Στη σύγχρονη κοινωνία που ο ρυθμός των πληροφοριών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, η εκπαίδευση καλείται να αναδιαμορφώσει τους στόχους της και να προτάξει τη δημιουργία ικανών αναγνωστών, οι οποίοι θα μπορούσαν όχι μόνο να διαβάζουν, αλλά και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες. Πολλά παιδιά, όμως δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτά που διαβάζουν και αυτή η δυσκολία συνήθως τα ακολουθεί και στην υπόλοιπη ενήλικη ζωή τους.
Με αυτό το εγχειρίδιο ευελπιστούμε να δώσουμε στους εκπαιδευτικούς ένα εργαλείο ανίχνευσης των δυσκολιών στην αναγνωστική κατανόηση που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου με ή χωρίς αναγνωστικές δυσκολίες, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε δύο επίπεδα ανάλυσης. Ένα ποσοτικό επίπεδο, το οποίο, κυρίως καταγράφει και συγκρίνει την επίδοση των μαθητών στο συγκεκριμένο εργαλείο και ένα ποιοτικό επίπεδο, το οποίο σε συνδυασμό με την επιστημονική ενημέρωση για την αναγνωστική κατανόηση, καταδεικνύει τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι μαθητές στις ανώτερες δεξιότητες της κατανόησης με κριτήριο τα επίπεδά της (λεξιλογικό, κυριολεκτικό (διαπροτασιακό), ενδοκειμενικό και διακειμενικό επίπεδο κατανόησης).
Μπορεί, επίσης, το εργαλείο αυτό να αποτελέσει μια διδακτική διαδικασία "οικειοποίησης" των απαραίτητων στρατηγικών αναγνωστικής κατανόησης για την καλύτερη επεξεργασία ενός κειμένου.
Τίτλος βιβλίου:Από τη λέξη... στην πρόταση... στο κείμενο...
Υπότιτλος βιβλίου:Εργαλεία ανίχνευσης της αναγνωστικής κατανόησης των μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Κρόκου, Ζωή (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
960333684Χ
9789603336846
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση:Ιανουάριος 2012
Τόμος:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες