Στα μονοπάτια του Ελληνισμού

Μορφές και γεγονότα από την διαχρονική του πορεία
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2006
ISBN:
9789606309861
Σελίδες:
710
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στα μονοπάτια του Ελληνισμού
Τιμή εκδότη:€63,60
Η τιμή μας: €57,24
Στα μονοπάτια του Ελληνισμού
Το ανά χείρας έργο είναι κατά ένα μέρος πόνημα ιστορικό, χωρίς όμως αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια. Εκφράζονται εδώ και διάφορες απόψεις του συγγραφέως πάνω σε ορισμένες χρονικές περιόδους και γεγονότα της τρισχιλιετούς Ελληνικής Ιστορίας μέχρι τις ημέρες μας, ταυτοχρόνως δε γίνεται προβολή και επισήμανση ορισμένων χαρακτηριστικών μορφών, συμβάντων και στοιχείων - θετικών και αρνητικών, της περιόδου αυτής που, κατά την γνώμη του γράφοντος δεν ετονίσθηκαν ή δεν προεβλήθησαν όσον και όπου έπρεπε.

Είναι ένα βιβλίο χαλαρώς... σπονδυλωτό, με μεγάλα κενά μεταξύ των σπονδύλων του, διότι δεν έχει αδιάλειπτη χρονική συνέχεια. Μεταξύ των διαφόρων εποχών μεσολαβούν σημαντικά χρονικά άλματα και ηθελημένα κενά, όπως λ.χ. δεν γίνεται λεπτομερής αναφορά ή γίνεται σποραδικώς στην εποχή και την δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή στην εποχή της Τουρκοκρατίας στην χώρα μας...

Είναι ένα μικρό πόνημα, μεταξύ άλλων αυστηρά κριτικό ή και επικριτικό πολλές φορές, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, αλλά γραμμένο πάντοτε με καλή και εποικοδομητική πρόθεση αλλά και αισιόδοξη προοπτική, διότι ο πλήρης εξωραϊσμός ή και η άρνηση των πάντων ποτέ, κανέναν και σε τίποτε δεν ωφέλησε.

Μία είναι η κεντρική γραμμή και ιδέα που διατρέχει το βιβλίο αυτό:
Να τονισθεί το ενιαίο και αδιάσπαστον του Ελληνισμού, με χαρακτηριστικά παραδείγματα από την Ιστορία του, καθώς και η διαχρονικότητα που τον διακρίνει και που, στο τέλος-τέλος, κατάφερε να τον διατηρήσει ζωντανό μέχρι σήμερα.

Το σημαντικώτερο: Αναφέρεται ο συγγραφέας, όπως θα δει ο αναγνώστης και σε πολλά σημεία του βιβλίου αυτού, στην Ιδέα την οποίαν ο Ελληνισμός είναι και αντιπροσωπεύει, και που η Ιδέα αυτή δεν πρέπει, δεν μας επιτρέπεται ως ατόμων και ως Εθνους να την αφήσουμε να αλλοτριωθεί, να αλλοιωθεί και ίσως σιγά-σιγά να σβήσει. Θα είναι "πνευματικό έγκλημα" για όλη την ανθρωπότητα...

Και μέσα στο πνεύμα αυτό της εγρηγόρσεως και ενημερώσεως, ο συγγραφέας πιστεύει ότι το μικρό τούτο πόνημα, ίσως προσφέρει κάτι - ένα μικρό λιθαράκι, στην απαιτουμένη από την σοβαρότητα των καιρών αλλά και κρισιμότητα των περιστάσεων προσπάθειαν για την διατήρηση αλώβητης στην παγκόσμιο κοινότητα της Ιδέας και της Εννοίας του Ελληνισμού, και ό,τι άλλο αυτή διαχρονικά εκφράζει και αντιπροσωπεύει.
Τίτλος βιβλίου:Στα μονοπάτια του Ελληνισμού
Υπότιτλος βιβλίου:Μορφές και γεγονότα από την διαχρονική του πορεία
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Καταπόδης, Ιωάννης Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606309861
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2006
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες