Σπέρμα Αβραάμ

Ιουδαϊσμός, χριστιανισμός, ισλάμ στην ουσία και στην έκφραση
Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2011
ISBN:
9789604265572
Σελίδες:
706
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σπέρμα Αβραάμ
Τιμή εκδότη:€29,86
Η τιμή μας: €26,87
Σπέρμα Αβραάμ
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για το πλατύ, σκεπτόμενο, κοινό στον ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα για αναγνώστες οι οποίοι ενδιαφέρονται σοβαρά για μια ειλικρινή γνώση και κατανόηση του ανθρώπου με αφετηρία τη θρησκευτική, ιστορική και πολιτιστική του ταυτότητα και εμπειρία, στην ουσία και στην έκφραση.

Οι σελίδες αυτές αποτελούν μια πλατιά ιστορικο-φαινομενολογική εισαγωγή στον Ιουδαϊσμό, στο Χριστιανισμό και στο Ισλάμ, τρεις γνώριμες-άγνωστες θρησκευτικές παραδόσεις, με όσο το δυνατόν διακριτή την ουσιαστική ταυτότητα της κάθε μίας, αλλά και την εξίσου εσωτερική τους συνάφεια ως εκ "σπέρματος Αβραάμ" θρησκευτικών παραδόσεων και κοινοτήτων. Μία τέτοια προσέγγιση επιδιώκει να αναδείξει την ξεχωριστή ταυτότητα της κάθε παράδοσης, αλλά και την όσο γίνεται συνολική φυσιογνωμία του μονοθεϊσμού ως φαινομένου, όπως αυτό αναδύεται από τις διαρκείς αντιπαραβολές και αναφορές στις εκφράσεις της κάθε μίας θρησκευτικής παράδοσης προς τις άλλες δύο.

Η σπουδή της δικής του θρησκευτικής παράδοσης, αλλά και της θρησκείας των άλλων οδηγεί τον άνθρωπο σε μία προσωπική του αυτογνωσία. Ως στάση δε ζωής, καλλιεργεί το σεβασμό στην ύπαρξη, στις αρχές, στις απόψεις, στην ελευθερία και στην ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου ως εικόνας Θεού, χωρίς σχετικοποίηση, συγκρητισμό ή αλλοτρίωση της δικής του αυτοσυνειδησίας. Αυτό συνιστά ωριμότητα και αποπνέει ελπίδα.
Τίτλος βιβλίου:Σπέρμα Αβραάμ
Υπότιτλος βιβλίου:Ιουδαϊσμός, χριστιανισμός, ισλάμ στην ουσία και στην έκφραση
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Σαχάς, Δανιήλ Ι. (Συγγραφέας)
Σαββίδης Αλέξης Γ. Κ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604265572
Σειρά εκδότη:Θέματα Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας & Πολιτισμού
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες