Που πηγαίνει η ψυχή μας μετά τον θάνατον;

Γιατί τελούνται τα μνημόσυνα;
Εκδότης:
Μοναστικός Οίκος Υ. Θ. "Χαράς των Θλιβομένων"
Έτος:
2010
Σελίδες:
159
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Που πηγαίνει η ψυχή μας μετά τον θάνατον;
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Που πηγαίνει η ψυχή μας μετά τον θάνατον;
Τελευταίο οριακό επεισόδιο της επίγειας ζωής μας είναι ο θάνατος του σώματος. Το γεγονός αυτό πάντοτε προβλημάτιζε και προβληματίζει τον άνθρωπο.
Ο θάνατος μας θέτει ερωτήματα μεγάλης σημασίας. Που πηγαίνουμε μετά θάνατον; Συνεχίζουμε να ζούμε; Τί συναντάμε εκεί; Ποιος τρόπος ζωής μας περιμένει; κ.τ.λ.

Απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα δίνει πρωτίστως ο λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, και εν συνεχεία "οι ιδόντες και παθόντες τα θεία" πνευματοφόροι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Μ' αυτή τη βάση του ορθοδόξου φρονήματος αποδεχόμαστε πως ο προσωπικός θάνατος θα είναι το τελευταίο επεισόδιο της επίγειας ζωής μας· αλλά καί το ξεκίνημα μιας "άλλης βιοτής", ενός καινούργιου τρόπου ζωής, εντελώς ξένου καί διαφορετικού από αυτόν της ζωής στη γη και στον παρόντα κόσμο. Για εκείνους βεβαίως που ζουν έξω από το χώρο της χριστιανικής πίστεως ο θάνατος παραμένει το κατ' εξοχήν γεγονός φθοράς και αφανισμού της ζωής, ένα μυστήριο πραγματικό και παράλογο που γεμίζει με φόβο και αμηχανία κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Κατά την πολυετή διακονία μας πολλές φορές δεχτήκαμε τα εναγώνια ερωτήματα των χριστιανών μας, σχετικά με το γεγονός του θανάτου, ιδίως δε από νέους ανθρώπους, όπου ο "σύγχρονος" τρόπος της ζωής τους, τους στερεί την ελπίδα της αιωνιότητος και την καταφυγή στην αγάπη και το έλεος του Θεού.

Επιθυμούντες να συμβάλλουμε εις την απάντησιν των ερωτημάτων αυτών, επιλέξαμε τον πατερικό λόγο, μ' ελαφρά διασκευή της γλώσσης των κειμένων, προς πλήρη κατανόηση υπό των πολλών. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Που πηγαίνει η ψυχή μας μετά τον θάνατον;
Υπότιτλος βιβλίου:Γιατί τελούνται τα μνημόσυνα;
Εκδότης:Μοναστικός Οίκος Υ. Θ. "Χαράς των Θλιβομένων"
Συντελεστές βιβλίου:Ιγνάτιος, Αρχιμανδρίτης (Επιμελητής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες