Το χωριό μου η Βρίσα Λέσβου

Εκδότης:
Αιολίδα
Έτος:
2011
ISBN:
9789609932349
Σελίδες:
382
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το χωριό μου η Βρίσα Λέσβου
Τιμή εκδότη:€11,94
Η τιμή μας: €10,75
στο καλάθι
Το χωριό μου η Βρίσα Λέσβου
Στο βιβλίο "Το χωριό μου η Βρίσα Λέσβου" ο Κ. Τσέλεκας έχει καταγράψει τα αποτελέσματα της ερευνητικής του προσπάθειας, που άρχισε από τα χρόνια της νιότης του και κράτησε ως τα γεράματά του. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι, με οδηγό την ανεπτυγμένη διαίσθηση του ερευνητή που διέθετε -αλλά, πολλές φορές, και καθοδηγούμενος από κάποιους ανεπαίσθητους ψιθύρους της ιστορίας που διασώζονταν μέσα στις παραδόσεις του χωριού και στις διηγήσεις των γεροντοτέρων-, κατόρθωσε να εντοπίσει τη σκεπασμένη με τόνους από χώμα και σιωπή αιώνων ιστορική αλήθεια.

Ο Κώστας Ανασ. Τσέλεκας είναι ο πρώτος και σημαντικότερος ερευνητής της ιστορίας του χωριού. Είναι αυτός που έψαξε και βρήκε τα στοιχεία εκείνα που διασώθηκαν από τη φθορά του χρόνου, με τα οποία μπόρεσε -έστω και αμυδρά- να φωτίσει το ιστορικό παρελθόν του χωριού μας. Κατέγραψε και διέσωσε τις ελάχιστες πηγές, από τις οποίες άντλησε πληροφορίες για γεγονότα και πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του χωριού.

"... ο ακαταπόνητος δάσκαλος γενεών της Λέσβου από το 1927 ως το 1961 και δεινός λαογράφος Κώστας Τσέλεκας θα μπορούσε να καταταχθεί στη σειρά των αρχαίων αυτοχθονογράφων, που με τα χρονικά τους διασώζανε τις τοπικές ιστορίες μέσα από το μύθο και το θρύλο της παράδοσης στο συνταίριασμά της με την πραγματική ιστορία".

Γ. Βαλέτας

Τίτλος βιβλίου:Το χωριό μου η Βρίσα Λέσβου
Εκδότης:Αιολίδα
Συντελεστές βιβλίου:Τσέλεκας, Κώστας Α. (Συγγραφέας)
Αδαμαντίδου, Σοφία (Επιμελητής)
ISBN:9789609932349
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2011
Σημείωση:Προλογικά σημειώματα: Βασίλης Ψαριανός, Γ. Βαλέτας.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες