Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν Λεσβίου

Εκδότης:
Λέσχη Πλωμαρίου "Βενιαμίν ο Λέσβιος"
Έτος:
2008
ISBN:
9789609836500
Σελίδες:
65
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν Λεσβίου
Τιμή εκδότη:€253,59
Η τιμή μας: €228,23
στο καλάθι
Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν Λεσβίου
Με τη μελέτη μου αυτή, προσπάθησα να αναδείξω τα βασικότερα (ίσως τα πιο εντυπωσιακά) μέρη της θεωρίας του Βενιαμίν Λεσβίου για το "Πανταχηκίνητον". Στηρίχτηκα στα χειρόγραφα Α΄ και Β΄ τόμων της Φυσικής του Βενιαμίν, αυτών της Μονής Λειμώνος και της Λέσχης Πλωμαρίου "Βενιαμίν ο Λέσβιος", αντίστοιχα. δεν διεκδικώ την πληρότητα μιας τέτοιας μελέτης. Πιστεύω, όμως, ότι η μελέτη μου αυτή θα γίνει μια καλή αφορμή και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για μια πιο λεπτομερή ενασχόληση με το θέμα αυτό.

Για παράδειγμα, η αξιολόγηση της πατρότητας της θεωρίας του "Πανταχηκινήτου" και των επιρροών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή του, η ρεαλιστικότητα του προτύπου του Πανταχηκινήτου, κ.λπ., είναι ανάγκη να αναδειχθούν πιο σημαντικά. Έτσι, μόνο θα μπορέσουμε να έχουμε αντικειμενική αξιολόγηση της προταθείσας θεωρίας του "Πανταχηκινήτου" από τον Βενιαμίν και θα της δώσουμε το δικαίωμα να διεκδικήσει την αρμόζουσα θέση στην ιστορία των φυσικών επιστημών. Ας είναι τούτη η μελέτη μια καλή αρχή.

Αντώνης Ν. Ανδριώτης
Άνοιξη 2008
Τίτλος βιβλίου:Η θεωρία του Πανταχηκινήτου του Βενιαμίν Λεσβίου
Εκδότης:Λέσχη Πλωμαρίου "Βενιαμίν ο Λέσβιος"
Συντελεστές βιβλίου:Βενιαμίν ο Λέσβιος (Συγγραφέας)
Ανδριώτης, Αντώνης Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609836500
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2008
Σημείωση:Η έκδοση είναι μέρος του συνολικού έργου που περιλαμβάνει σε φωτομηχανική ανατύπωση τους τόμους Α΄ & Β΄ "Φυσική Βενιαμίν του Λέσβιου, χειρογραφείο παρά Φιλοθέου Ραϊσοπούλου του εξ Άνδρου".
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες