Γυναικείες μορφές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας

Εκδότης:
Νέδα
Έτος:
2010
ISBN:
9789609931038
Σελίδες:
156
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γυναικείες μορφές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
Γυναικείες μορφές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας
Η Ασπασία Παπαθανασίου, που για χρόνια υπηρέτησε το αρχαίο ελληνικό δράμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συγκεντρώνει σε αυτό το βιβλίο τις απόψεις της για το ρόλο της γυναίκας στην αρχαία ελληνική τραγωδία.

Οι γυναικείες μορφές στα έργα των τραγικών ποιητών δεν είναι στο περιθώριο, ενσωματώνονται στην τραγική πράξη, το όνομά τους ακούγεται μέσα στην ανδροκρατούμενη αθηναϊκή κοινωνία, αμφισβητούν με τη δράση τους το πατριαρχικό ιδεώδες της δημοκρατικής Αθήνας και γίνονται κεντρικά τραγικά πρόσωπα.

Η συγγραφέας επιχειρεί ένα σχηματικό διαχωρισμό των γυναικείων μορφών σε γυναίκες του "οίκου" και σε γυναίκες της "ανατροπής".

Οι γυναίκες του "οίκου" δρουν μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αξιών και πεποιθήσεων αλλά πολλές φορές προχωρούν τις σκέψεις τους και τις πράξεις τους πέρα από αυτό το πλαίσιο, με σοφία και πείρα ζωής που εκπλήσσει.

Οι γυναίκες της "ανατροπής" μένουν σταθερές στις απόψεις τους, δογματικές, ανυποχώρητες, έτοιμες να συντρίψουν την αντρική κυριαρχία, αλλά και να συγκρουστούν ακόμα και με τον ίδιο τον εαυτό τους.
Τίτλος βιβλίου:Γυναικείες μορφές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας
Εκδότης:Νέδα
Συντελεστές βιβλίου:Παπαθανασίου, Ασπασία, 1908-2020 (Συγγραφέας)
ISBN:9789609931038
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2010
Σημείωση:Πρόλογος: Ρούλα Κακλαμανάκη.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία > Αρχαίοι Ελληνες Συγγραφείς
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες