Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα: Η ιστορία μιας τραγωδίας (τ.1)

1912 - 1914
Εκδότης:
Μίλητος
Έτος:
2010
ISBN:
9789604642007
Σελίδες:
375
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα: Η ιστορία μιας τραγωδίας
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα: Η ιστορία μιας τραγωδίας (τ.1)
Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα συνάπτεται αδιαίρετα με τους Βαλκανικούς Πολέμους και τις ξένες διεκδικήσεις σε βάρος της ελληνικής Μακεδονίας. Η διεθνής διευθέτησή του, στην οποία εξαναγκάσθηκε επανειλημμένα να στέρξει η Ελλάδα, αν και νικήτρια τριών Πολέμων, εξηγεί επίσης όσα συμβαίνουν και επιδιώκονται στα Βαλκάνια με άξονα στροφής την ελληνική Μακεδονία και τη ζωτική πρωτεύουσά της Θεσσαλονίκη. Επί παραδείγματι, η σημερινή ρευστότητα και η εν δυνάμει απειλή ενός «ντόμινο» στα Βαλκάνια οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι ξένες δυνάμεις, προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατηγική τους στην περιοχή, προσάρτησαν στη Σερβία εδάφη με αλβανικούς κατά πλειοψηφία πληθυσμούς, όπως το Κοσσυφοπέδιο, το Σαντζάκ, η κοιλάδα του Πρέσεβο και το δυτικό τμήμα της τότε σερβικής επαρχίας Βαρντάρσκα Μπανοβίνα (Σκόπια) και σε αντιστάθμισμα παρέδωσαν στην Αλβανία την Βόρειο Ήπειρο, η οποία μεταξύ άλλων είναι ο βορειοδυτικός γεωπολιτικός προθάλαμος της Μακεδονίας. Επιδίωξη των ξένων δυνάμεων ήταν, φυσικά, να χρησιμοποιήσουν -και χρησιμοποίησαν- το μικρό αλβανικό κράτος ως προτεκτοράτο τους για να κατέλθουν, μέσω αυτού, από την Αδριατική στη Θεσσαλονίκη και στο Αιγαίο.
Συνεπώς, όσα σχεδιάζονται και ήδη διαδραματίζονται την τελευταία εικοσαετία στα Βαλκάνια δεν εκπλήσσουν όποιον γνωρίζει εις βάθος Ιστορία. Αυτήν την τεκμηριωμένη γνώση προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο η ανά χείρας έκδοσή μας. Όπως πολλές άλλες εκδόσεις μας φιλοδοξεί, επί πλέον, να αποβεί χρήσιμη στους διαμορφωτές κοινής γνώμης και πολιτικής -εφόσον μελετούν, όπως υποχρεούνται.
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σεμνύνεται ότι, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, το ανά χείρας σύγγραμμα ανατέμνει με χειρουργική ακρίβεια κυριολεκτικά το Βορειοηπειρωτικό και το διεθνές πεδίο όπου το Ζήτημα διαμορφώθηκε. Ο συγγραφέας του, άλλωστε, είναι ο εγκυρότερος όλων.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα: Η ιστορία μιας τραγωδίας
Υπότιτλος βιβλίου:1912 - 1914
Εκδότης:Μίλητος
Συντελεστές βιβλίου:Κοραντής, Αντώνιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604642007
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2010
Τόμος:1
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες