Ο σταυρός στο Βυζάντιο και στο παραδοσιακό ελληνικό κόσμημα

Εκδότης:
Υδροπλάνο
Έτος:
2022
ISBN:
9786182071656
Σελίδες:
166
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο σταυρός στο Βυζάντιο και στο παραδοσιακό ελληνικό κόσμημα
Τιμή εκδότη:€35,00
Η τιμή μας: €31,50
στο καλάθι
Ο σταυρός στο Βυζάντιο και στο παραδοσιακό ελληνικό κόσμημα
Εντοπίζοντας την ιδιαιτερότητα του Παραδοσιακού Λευκαδίτικου Κοσμήματος και ερχόμενη σ’ επαφή με τα κειμήλια που φωτογράφιζα για το βιβλίο μου “Το Παραδοσιακό Κόσμημα στη Λευκάδα”, με έκπληξη παρατήρησα ότι η ιδιαιτερότητα των κοσμημάτων της πατρίδας μου, διαμορφώνει εξίσου σημαντικά και ιδιαίτερα, τον σχεδιασμό
των κοσμημάτων σταυρών. Ο επτανησιακός Σταυρός κόσμημα, είναι μοναδικός στην σύνθεση και στην αποτύπωση των συμβόλων που ξεκίνησαν ως χρήση από το Βυζάντιο και έφτασαν μέχρι τη σημερινή εποχή. Διακριτική πολυτέλεια, τα γνωστά μικροσκοπικά μαργαριτάρια, σχεδόν επίπεδος με πολλές παραλλαγές στον στολισμό του.
Το βλέμμα μου στράφηκε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι κατηγορίες των σταυρών πολλές, τα σχέδια και οι παραλλαγές τους αμέτρητα. Ξεχώρισε αμέσως ο Κρητικός Αμπράκαμος, επίσης μοναδικός στην σύνθεσή του και στον υπέροχο στολισμό του, μέρος του οποίου, αντίθετα με τους επτανησιακούς, είναι και η αλυσίδα του.
Ο δρόμος σχεδιαστικής οργάνωσης του βιβλίου είχε χαραχτεί. Προσπάθησα να συμπεριλάβω αντιπροσωπευτικά δείγματα από σχεδόν όλες τις κατηγορίες, ώστε να αποδοθεί το εικαστικό εύρος μέσα στο οποίο κινείται ο Σταυρός, στον παραδοσιακό σχεδιασμό του.
Αναπόφευκτη η αναφορά στο Βυζάντιο, ως τόπο εγκαθίδρυσης του σταυρού ως σύμβολο πίστης.
Τίτλος βιβλίου:Ο σταυρός στο Βυζάντιο και στο παραδοσιακό ελληνικό κόσμημα
Εκδότης:Υδροπλάνο
Συντελεστές βιβλίου:Φραγκούλη Τζένη (Συγγραφέας)
ISBN:9786182071656
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2022
Κατηγορίες:Λευκώματα
Γενικά Βιβλία > Ημερολόγια - Σημειωματάρια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες