Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια
Η ανάπτυξη του παιδιού και η οικογενειακή κατάσταση μέσα στην οποία μεγαλώνει, παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του και την προσωπικότητά του. Στον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, στον τρόπο που αργότερα ο ίδιος θα δημιουργήσει μία οικογένεια, θα γίνει σύντροφος, γονιός.
Πόσο μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές; Ποιες βάσεις είναι αυτές που μας έδωσαν οι γονείς μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να γίνουμε "κοινωνοί" μιας σωστής ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του παιδιού;
Στο βιβλίο αυτό ο Ματθαίος Γιωσαφάτ κάνει μία εισαγωγή στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον έκτο χρόνο της ζωής του.
Αναλύει τις φάσεις που περνάει το παιδί, τη σχέση με τη μητέρα και τον πατέρα, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς μεγαλώνοντας ένα παιδί και κατά πόσο οι συμπεριφορές είναι άμεσα συνδεδεμένες με την δική τους παιδική ηλικία.
Ο γνωστός ψυχίατρος, προσδιορίζει τους ρόλους των γονέων κατά την ανάπτυξη του παιδιού και το πώς η μεταξύ τους σχέση επηρεάζει την ψυχολογική αλλά και σεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού.
Το βιβλίο αυτό είναι η καταγραφή τεσσάρων διαλέξεων που οργανώθηκαν στον "Αρμό", με τον ίδιο τίτλο, στις οποίες ο συγγραφέας, εκτός από την ανάλυση των θεμάτων, απαντά και σε καθημερινές αγωνίες γονέων, συζητά με το κοινό και προσεγγίζει "καυτά" θέματα της σημερινής εποχής.

Τριαντάρη, Σωτηρία
Η Σωτηρία Τριαντάρη (Θεσσαλονίκη, 1967) σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης στη Γερμανία. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας (ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ.) και με υποτροφία συνέχισε μεταδιδακτορικές σπουδές στη βυζαντινή φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φιλοσοφική Σχολή). Εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη μέση και εκκλησιαστική εκπαίδευση, αποσπάστηκε στο ΥΠ.Ε.Π.Θ., στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (1998-2001). Διδάσκει στο Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού για την εκπαίδευση ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ. Είναι μέλος σε επιστημονικά περιοδικά και σε πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Βραβεύτηκε από το Σύλλογο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται και ποιήματα, από τα οποία πολλά έχουν εκδοθεί στον Ερωτικό Μάη. Έδωσε αρκετές διαλέξεις και έλαβε μέρος σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε επιμορφώτρια σε προγράμματα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης/ Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης (2007-2008), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2008), ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (2009), στο Ειδικής Αγωγής του Παν/μίου Αιγαίου (2010-2011), στο 1ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης (2007), στο ΠΕΚ Λάρισας (2007),