Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό;

Ένας φυσικός επιστήμονας ερευνά τα "είδη γνώσης"
Εκδότης:
Πέργαμος
Έτος:
1987
Σελίδες:
20
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό;
Τιμή εκδότη:€4,04
Η τιμή μας: €3,64
Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό;
Το παραπάνω βιβλίο αποτελεί απάντηση σε ομώνυμο βιβλίο του Νικόλαου Κόκκινου, που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στον Ελλαδικό χώρο, μεταφέροντας παλιές και ξεπερασμένες αντιλήψεις για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ο Ν. Κόκκινος γράφει "πειστικά" μόνο για κείνους που δεν γνωρίζουν τα πράγματα! Κι ενώ παραθέτει πλουσιότατη βιβλιογραφία, όμως η βιβλιογραφία αυτή ή είναι άσχετη ή τα στοιχεία που παρέχονται εκεί παρασιωπούνται και δεν αξιοποιούνται, ή επιπλέον ο Ν. Κ. αποφεύγει να λάβει υπόψει του τη σύγχρονη, όσο και πλουσιότατη, επιστημονική βιβλιογραφία, όπου ειδικοί ερευνητές και επιστήμονες καταγράφουν τα στοιχεία και τις πηγές. Το βιβλίο του αποδεικνύεται ότι δεν αποτελεί "επιστημονική" εργασία, έστω κι αν ο ίδιος θέλει να την ονομάζει ως τέτοια, αλλά είναι προσπάθεια απόκρυψης των στοιχείων και των γνήσιων πηγών, έτσι που ο Νεοέλληνας οδηγείται σε παραπληροφόρηση και στην πλάνη.

Με την απάντηση του ο Σπύρος Φίλος εξετάχει σε βάθος τους ισχυρισμούς του βιβλίου του Ν. Κ. και με αντιπαράθεση ατράνταχτων στοιχείων δείχνει ότι ο Ν. Κ. δούλεψε παραπλανητικά, σοφιστικά, με ακροβατισμούς και ταχυδακτυλουργίες, χωρίς σίγουρες πηγές και στοιχεία.

Η τεκμηριωμένη ετούτη απάντηση του Σ. Φίλου παρέχει φως σε κάθε ερευνητή της αλήθειας, και τον προστατεύει από βιβλία και θέσεις προκατειλημμένες γύρω από το Πρόσωπο του Ιησού της Ναζαρέτ, που είναι μοναδικό μέσα στην Ιστορία και που το συνοδεύουν όλα τα πειστήρια ότι Αυτός είναι ο από Θεού σταλμένος Λυτρωτής, "ο Δρόμος, η Αλήθεια και η Ζωή".
Τίτλος βιβλίου:Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό;
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας φυσικός επιστήμονας ερευνά τα "είδη γνώσης"
Εκδότης:Πέργαμος
Συντελεστές βιβλίου:Boyd, Robert L. F. (Συγγραφέας)
Φίλος, Σπύρος (Μεταφραστής)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Πέργαμος
Στοιχεία έκδοσης: 1987
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες