Στατιστική μεθοδολογία

Ενιαίος τόμος
Εκδότης:
Κριτική
Έτος:
2010
ISBN:
9789602186459
Σελίδες:
676
Στατιστική μεθοδολογία
Τιμή εκδότη:€57,73
Η τιμή μας: €51,96
στο καλάθι
Στατιστική μεθοδολογία
Αναλυτικά, η ύλη οργανώνεται σε τρεις ενότητες: στην πρώτη, παρουσιάζεται η Περιγραφική Στατιστική, με στοιχεία Διερευνητικής Ανάλυσης, καθώς και η Θεωρία των Αριθμοδεικτών με εκτενή αναφορά στο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Στη δεύτερη ενότητα, μετά από μια εισαγωγή στη Συνδυαστική Ανάλυση, αναπτύσσεται η Θεωρία των Πιθανοτήτων που περιλαμβάνει και τις διακριτές και συνεχείς Τυχαίες Μεταβλητές και Διμεταβλητές. Στην τρίτη ενότητα εξετάζεται η Στατιστική Επαγωγή με τη Σημειακή Εκτίμηση Παραμέτρων, την κατασκευή Διαστημάτων Εμπιστοσύνης, τη διενέργεια Παραμετρικών και μη Παραμετρικών Ελέγχων, την Ανάλυση Διακύμανσης και την Απλή και Πολλαπλή Παλινδρόμηση.

Τα παραδείγματα αναφέρονται κυρίως στο χώρο των Κοινωνικοοικονομικών Επιστημών, μπορούν όμως να βρουν εφαρμογή σε κάθε επιστημονικό κλάδο.
Σύντομες οδηγίες για τη χρήση του στατιστικού πακέτου Minitab διευκολύνουν την προσέγγιση του υπολογιστικού μέρους.
Το βιβλίο συμπληρώνουν ασκήσεις με τις απαντήσεις τους και ορισμένες υποδείξεις, οι αναγκαίοι στατιστικοί πίνακες και η σχετική βιβλιογραφία.
Η ύλη αναπτύσσεται με απλότητα, σαφήνεια και επιστημονική ακρίβεια από έναν συγγραφέα με πολυετή πείρα στη διδασκαλία της Στατιστικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές που διδάσκονται Στατιστική, αλλά και σε επιστήμονες των οποίων το αντικείμενο απαιτεί την κατανόηση εννοιών και μεθόδων Στατιστικής, καθώς και τη σωστή ερμηνεία των στατιστικών συμπερασμάτων.
Τίτλος βιβλίου:Στατιστική μεθοδολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Ενιαίος τόμος
Εκδότης:Κριτική
Συντελεστές βιβλίου:Ζαΐρης, Ποσειδώνας Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602186459
Σειρά εκδότη:Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά > Στατιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες