Η βιβλιοδετική

Πρακτικός οδηγός της χειροτεχνίας του δημοτικού σχολείου
Εκδότης:
Εκδόσεις του Φοίνικα
Έτος:
2009
Σελίδες:
60
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η βιβλιοδετική
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Η βιβλιοδετική
Το βιβλίο "Η Βιβλιοδετική" του Θεόδωρου Ι. Μαραγκουδάκη, καθηγητή της χειροτεχνίας του Μαράσλειου Διδασκαλείου, κυκλοφόρησε το 1933 ως τρίτο τεύχος του "Πρακτικού Οδηγού της Χειροτεχνίας", στο πλαίσιο της έκδοσης βοηθητικών βιβλίων "δια τους διδάσκοντας εις τα δημοτικά σχολεία" το μάθημα της χειροτεχνίας.

Εγκρίθηκε από τον τότε υπουργό Παιδείας Δημ. Χατζίσκο με την υπ' αριθμό 68351/12 Δεκεμβρίου 1932 απόφαση "Περί εγκρίσεως ή μη βοηθημάτων δημ. Εκπαιδεύσεως", μαζί με τα βοηθήματα του ίδιου συγγραφέα για την "Πλαστική", την "Χαρτοτεχνία" και την "Πλεκτική, Συρματοτεχνία, Ξυλοτεχνία", σε μία απόπειρα να ξεπεραστούν δυσκολίες στην διδασκαλία του μαθήματος της χειροτεχνίας στα σχολεία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930.

[...] "Η Βιβλιοδετική" του Θ. Μαραγκουδάκη, αν και έχει χαρακτήρα βοηθήματος για τους διδάσκοντες παιδιά του δημοτικού σχολείου, με ελάχιστη δηλαδή υλικοτεχνική υποστήριξη, δεν παύει να αποτελεί την πρώτη απόπειρα συστηματικής καταγραφής της τεχνικής της βιβλιοδεσίας στην ελληνική βιβλιογραφία.

Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε στον τόμο "Βιβλιοαμφιάστης 1", 184-206, έκδοση του Εργαστηρίου Βιβλιοδεσιών Μπάμπη Λέγγα, Αθήνα 1999.
Τίτλος βιβλίου:Η βιβλιοδετική
Υπότιτλος βιβλίου:Πρακτικός οδηγός της χειροτεχνίας του δημοτικού σχολείου
Εκδότης:Εκδόσεις του Φοίνικα
Συντελεστές βιβλίου:Μαραγκουδάκης, Θεόδωρος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2009
Σημείωση:Εγκεκριμένος ως βοήθημα δια τους διδάσκοντας δια της υπ' αριθ. 58351/12 Δεκεμβρίου 1932 υπουργικής αποφάσεως.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική > Τεχνολογία, Μηχανολογία, Εφευρέσεις
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες