Η δοκιμασία της ανάγνωσης

Δοκίμια
Εκδότης:
Άγρα
Έτος:
2010
ISBN:
9789603258896
Σελίδες:
227
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η δοκιμασία της ανάγνωσης
Τιμή εκδότη:€16,45
Η τιμή μας: €14,81
Η δοκιμασία της ανάγνωσης
"Ο τίτλος αυτού του βιβλίου δεν αφορά τα περιεχόμενά του αλλά την εργασία που προϋποθέτει η συγγραφή του. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια έμμεση απάντηση σ' εκείνη την τάξη των αναγνωστών που θεωρούν ότι η ερευνά και η επιστημονική ενασχόληση με τα λογοτεχνικά κείμενα δεν αποτελεί σοβαρή δουλειά αλλά ένα ευχάριστο, ιδιωτικό "παιχνίδι". [...] Οι άγρυπνοι εργάτες και εργάτριες της γραμματολογικής έρευνας, αυτή την άλλη μεριά της σιωπής των λογοτεχνικών έργων και της ιστορίας τους προσπαθούν να αφουγκραστούν, έχοντας πλήρη επίγνωση, όπως και οι συγγραφείς στις ερμηνείες τους για την ανθρώπινη ζωή, της μωρίας τους."
-Τ. Π.

Τα δοκίμια που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτό, επιχειρούν να θέσουν νέα ερμηνευτικά ερωτήματα που αφορούν τη συνάρτηση λογοτεχνικών κειμένων με τον ευρύτερο θεωρητικό και ιστορικό λόγο. Η αναγνωστική, συνθετική εργασία βασίζεται σε κείμενα που προέρχονται από την αρχαία ελληνική τραγωδία, τη νεοελληνική και την αγγλική λογοτεχνία, καταλήγουν δε στο σύγχρονο είδος του πανεπιστημιακού μυθιστορήματος.

Το "ύφος" αυτών των δοκιμίων δεν συμμορφώνεται πάντα με τις κανονιστικές προδιαγραφές του ακαδημαϊκού λόγου. Γιατί κάθε ερμηνευτικό ερώτημα που απευθύνεται στα κείμενα, προϋποθέτει ταυτόχρονα και ένα αυτόνομο, ιδιόμορφο ύφος. Η αναζήτηση και έκφραση αυτού του "ύφους", μαζί με την επίπονη, αποδεικτική διαδικασία, συνιστούν για την ερευνήτρια αυτό που αποκαλεί: "Η δοκιμασία της ανάγνωσης".
Τίτλος βιβλίου:Η δοκιμασία της ανάγνωσης
Υπότιτλος βιβλίου:Δοκίμια
Εκδότης:Άγρα
Συντελεστές βιβλίου:Πολίτη Τζίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603258896
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες